Aszalt gyümölcsös - Mazsolás magvas - Házi marcipános - Kókuszos
Az egyes receptekben megadott szaloncukor mennyiség közel 2000 Ft-ból kihozható (kb. 80 - 90 db attól függ mekkorára gyúrjuk)
Az elkészítésük nagyon egyszerű, és az ünnepi asztalról biztosan gyorsan elkapkodja a család. A szaloncukrot mindenki szereti, ráadásul így egészséges változatát ehetjük, ami a diétázók és speciális étrendet követők is örömmel fogyaszthatnak. Bátran kísérletezzünk az aszalt gyümölcsökkel, ami nem csak a magvakhoz (mandula, dió, törökmogyoró, stb) hanem a házi marcipánhoz is kiválóan passzol.
Aszalt gyümölcsös szaloncukor
Hozzávalók:0,5 kg aszalt gyümölcs (5 x 10 dkg): vörösáfonya, szilva, datolya, arany mazsola, sárgabarack
20 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)
Elkészítés:
Vágjuk össze apróra, lényegében pépesítsük az aszalt gyümölcsöket (robotgéppel vagy kézzel) majd gyúrjuk jól össze, és formázzunk belőle kis szaloncukrokat.
Olvasszuk meg az étcsokoládét, és egyenként mártsuk bele a szaloncukrokat, majd tegyük rácsra vagy sütőpapírra. Ha megdermedt a csoki, akkor csomagoljuk be őket szaloncukor papírba vagy sütőpapírba.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
Mazsolás - magvas szaloncukor
Hozzávalók:25 dkg törökmogyoró vagy brazil dió (paradió)
25 dkg mazsola
20 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)
Elkészítés ugyanúgy, mint az aszalt gyümölcsös szaloncukor esetében.
Házi marcipános szaloncukor
Hozzávalók:25 dkg mandula
20 dkg xilit vagy eritritol
3 ek. víz
20 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)
Elkészítés:
A mandulát és a xilitet az aprítógépben vagy darálóval összedolgozzuk és annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható anyaggá álljon össze. Tekerjük fóliába a marcipánt, majd a könnyebb formázhatóságért tegyük a hűtőbe kb. 20- 30 percre.
Vegyük ki a hűtőből a marcipánt, vágjuk le a negyedét, gyúrjunk 1 cm vastag hengert, és vágjuk fel kb. 2,5 cm hosszúságú darabokra. (Így a teljes marcipán adagból kb. 90 db szaloncukor lett.)
Olvasszuk meg az étcsokoládét, és egyenként mártsuk bele a szaloncukrokat, majd tegyük rácsra vagy sütőpapírra. Ha megdermedt a csoki, akkor csomagoljuk be őket szaloncukor papírba vagy sütőpapírba.
Kókuszos szaloncukor
Hozzávalók:25 dkg kókuszreszelék
20 dkg xilit vagy eritritol
3 ek. víz
20 dkg étcsokoládé (minimum 60% kakaótartalmú)
Elkészítés ugyanúgy, mint a marcipános szaloncukor esetében.
Jó étvágyat!
A Cukormentes szaloncukor receptek hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK | KENYEREK | HÚSHELYETTESÍTŐK