Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Banános, málnás, nektarinos chiapuding recept


A képen látható chiapudingokat bármilyen idénygyümölcsből, de még kompótokból is elkészíthetjük.
Mi most banánt, málnát és nektarint használtunk.

Az alapjuk növényi tej, növényi tejszín vagy natúr joghurt is lehet.
A képen látható pudingok közül a málnás natúr joghurttal, a banános rizstejszínnel, a nektarinos kókusztejjel készült. A kókusztejet mi magunk készítettük (elkészítését itt olvashatod).

A chia mag adagolásánál kövessük azt az alapelvet, hogy 1 deciliter folyadékhoz (turmixhoz) 1 evőkanál chia magot adagolunk, így egészen biztosan jó állagú, krémes, lágy, de mégis jól kezelhető pudingot kapunk, amelyet aztán kedvünk szerint tovább díszíthetünk.
(Bővebben a chia magról: konyhalap.hu/chia-mag)


1. Banános chiapuding


1  csomag növényi tejszínt (bármilyet) turmixoljunk össze 1 banánnal, 2 evőkanál bármilyen a Bulkshopban kapható cukorral, vaníliával. Körülbelül 3 deciliter turmixunk lesz. Ehhez adagoljunk 3 evőkanál chia magot. Pihentessük 1 éjszakán át a hűtőben.



2. Málnás chiapuding


1 pohár (csomag) natúr joghurtot turmixoljunk össze 1 bögrényi málnával, bármilyen édesítővel, vaníliával. Körülbelül 4-5 deciliter turmixot kapunk. Keverjünk bele a folyadék mennyiségének megfelelően 4-5 evőkanál chia magot, pihentessük a hűtőben.

3. Nektarinos chiapuding


2 kisebb nektarint turmixoljunk össze 1 bögre növényi tejjel, édesítővel, vaníliával, őrölt citromhéjjal.
Körülbelül 4-5 deciliter turmixunk lesz. A turmixfolyadék mennyiségének megfelelően 4-5 evőkanál chiamagot keverjünk bele. Pihentessük egy éjszakát a hűtőben.
Díszítésnek 2 nektarint karemellizáljunk. Egy serpenyőbe aprítsunk bele 2 nektarint, szórjuk meg kókuszcukorral és forrásig melegítsük, kevergessük, hogy a cukor karamellizálódjon.

Jó étvágyat!



A chiapuding receptek hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés