Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Áfonyás és banános chiapuding recept


Chia magból pudingot készíteni maga az álom, gyakorlatilag önmagát elkészíti,
egy darabig türelmesen várakozik a fogyasztásra, látványos, finom, egészséges.

A képen látható pudingokat mi kókusztejjel készítettük. A kókusztejet mi magunk kókuszreszelékből készítettük (lásd az ital receptek között), de más növényi tej is jó, illetve készíthetünk kókusztejet tejporból is, ez esetben 1 bögre vízhez 1 púpos evőkanál kókusztejport adjunk, azt forraljuk fel, hűtsük ki.

A chia maggal általánosságban és pudingkészítéskor 1 deciliter folyadékhoz 1 nagy evőkanálnyi chia maggal kell kalkulálni. Ha ezt az arányt betartjuk egészen biztos, hogy szilárd, krémes állagú, nagyon kellemes konzisztenciájú pudingot nyerünk.
 

Hozzávalók 4 nagy adag chiapudinghoz


0,5  liter kókusz vagy más növényi tej
20-25 dkg áfonya (lehet fagyasztott is)
2 banán
10 evőkanál chia mag (Bővebben a chia magról: konyhalap.hu/chia-mag)
5 evőkanál eritrit vagy más a Bulkshopban kapható cukor, de a kókuszcukor és a nádcukor – bár a pudingunkat nagyon finommá, karamellessé teszi – a pudingunkat kissé elszínezi.
Vanília kivonat vagy aroma
1 leheletnyi
A díszítéshez goji méz (méz vagy szirup vagy kókuszcukros víz 1 marék gojival elturmixolva).



Elkészítés

1. A tej felét turmixoljuk el az áfonyával, a cukor felével és vaníliával.
2. A tej másik felét turmixoljuk el a banánokkal, édesítővel és a vaníliával.
Az áfonyás turmixból és a banánosból is körülbelül fél liter turmixot nyerünk.
3. Most van itt az ideje, hogy belekeverjük a chia magot, deciliterenként 1 evőkanál magot számítva.
4. Egy éjszakát a hűtőben parkoltassuk, hogy a chia mag megszívja magát.
A képen látható pudingokat goji mézzel és tejszínnel díszítettük. (A tejszínt nyugodtan el is hagyhatjuk).
A goji mézhez egy maréknyi goji bogyót megmostunk, meleg vízbe beáztattuk és erdei mézzel (valamilyen sziruppal vagy pici kókuszcukros vízzel) elturmixoltuk.

Jó étvágyat!



A chiapuding receptek hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és Budapesten a 13. kerületben a Pannónia u. 76. alatti boltunkban.

Keresés