Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

„Rántott csirkemell” banánvirágból, rizsmorzsa bundában recept

   
Egy klasszikus újragondolva. 
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel.

Ebben az új receptünkben a Bulkshop két új termékét, a banánvirág konzervet és a gluténmentes* rizsmorzsát próbáltuk ki.

Mind a kettő nagy örömünkre szolgált. A banánvirág konzerv -  a jackfruit után - egy újabb, nagyon finom, sokoldalúan felhasználható, nagyon ízletesen elkészíthető húsalternatíva. És végre egy igazán fantasztikus, gluténmentes morzsa, amelyben ropogósan pirosra sülnek a rántott ételek, mégpedig úgy, hogy a sütéskor nem szívja teli magát olajjal.

A konzervben lévő gyümölcshúsok és a morzsa szinte kínálta magát, hogy valamilyen „rántott” ételt készítsünk belőle. Végül is kicsit nosztalgiázva is, a csirkemellre emlékeztető rántott szelet mellett döntöttünk.

Az ételt elkészítésre nem csak vegánoknak és gluténkerülő táplálkozást folytatóknak ajánljuk, mert nagyon finom, a mindenevők megelégedésére is szolgál majd.
Ízesítése rajtunk, kreativitásunkon is múlik.

A banánvirág konzerv nem drága, egy közepes méretű 510g-os konzervdobozban 3 embernek elegendő mennyiségű alapanyag van. Nagyjából 1200 forintból három embernek bőségesen elegendő rántott feltétet, húspótló ételt készíthetünk.

A rántott bunda elkészítéséhez tojás helyett lenfehérjét használtunk, természetesen a csicseriborsókonzerv leve is nagyon jó, de mi jobban szeretjük a lenfehérjét - mindig tartunk is a hűtőben - mert szerintünk legalább olyan jó a kötő, ragasztó képessége, mint a tojásé, könnyen előállítható, olcsó, korlátlanul rendelkezésre áll. Gyakran használjuk süteményekben, habok, habos krémek készítésére is. Ezért is részesítjük előnyben, mert nem tudunk annyi csicseriborsót megenni, amennyit a leve miatt leszűrünk. Csak gyűlik a félretett borsó a mélyhűtőben, a levének már híre hamva sincs.

A lenfehérje elkészítése nem nehéz, a poszt végén megadjuk az elkészítés módjának linkjét is.

Hozzávalók

1 banánvirág konzerv
3 nagy evőkanál csicseriborsóliszt / liszt, ha nem kell, hogy gluténmentes legyen
1 nagy evőkanálnyi lenfehérje / 3-5 evőkanál aquafaba (főtt csicseriborsólé, konzervlé)
1 kávéskanál asafoetida fűszer / fokhagymapor + hagymapor
1 evőkanálnyi szójaszósz
1 mokkáskanál paprikapor
1/2 kávéskanál kurkuma
 csipetnyi őrölt fekete bors
1 mokkáskanál fekete (ha van ilyenünk)
alkoholmentes sör vagy víz a hígításhoz
1 bögre rizsmorzsa
 2 deciliter étolaj a kisütéshez

*(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)


Elkészítés

1. Szűrjük le és papírtörlővel szárogassuk le a banánvirág darabokat.
2. Készítsük el a panírozó masszát. A csicseriborsólisztet, a lenfehérjét vagy, ha auqafabát haszálunk azt, a szójaszószt és a fűszereket nagyon alaposan, csomómentesen keverjük el. Hígítsuk annyi vízzel, esetleg alkoholmentes sörrel, hogy sűrű panírozó masszát kapjunk.
3. A leszűrt banánvirágokat is és a kész panírmasszát is jó, ha egy fél órára a hűtőbe tesszük. A jéghideg panírban a jéghideg „hús” sokkal ropogósabbra fog sülni.
4. A lehűlt banánvirágokra öntsük rá a lehűlt panírozómasszát és alaposan forgassuk össze őket, formálgassunk a kezünkkel vagy a forgatóeszközünkkel csinos, kerekded szeleteket, ügyelve arra, hogy a panírozómassza a legkisebb résbe is elérjen, a virágszeletek jól átitatódjanak.
5. Emeljük át a szeleteket a kikészített rizsmorzsába, formálgassuk tovább a szeleteket, itt a rizsmorzsában nyerik majd el végső alakjukat.
6.Forró és bő olajban süssük pirosodásig. A rizsmorzsa nem vesz fel sok olajat, ha mégis kevesebb olajban szeretnénk sütni, sütőpapírral bélelt, kiolajozott tepsiben is megsüthető. Ez esetben viszont a szeletek tetejét is fújjuk le olajjal.

A lenfehérje elkészítését lásd: Lenmagtojás készítése



Jó étvágyat!



A „rántott csirkemell” banánvirágból, rizsmorzsa bundában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.