Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Probiotikus kultúrával erjesztett sajt recept

vegán erjesztett sajt recept bulkshop plantbased növényi alapú    vegán erjesztett sajt recept bulkshop plantbased növényi alapú

Valódi sajtra emlékeztető íz - könnyen szeletelhető

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sajthelyettesítő.

bulkshop magyar vallalkozas
Az elmúlt időszakban megosztottuk veletek néhány növényi sajt elkészítési módját és receptjét. A főzőtanfolyamainkon is mindig nagy érdeklődés övezi a növényi sajtok készítését. Ezek a sajtok nagyon finomak, sokféleképpen ízesíthetők, közös bennük, hogy a „sajt ízét” inaktív élesztő hozzáadásával csempésszük bele.


A képeken látható sajt nem ezek analógiájára készül, az elkészítési módja miatt egészen más, intenzívebb a valódi sajtokra emlékeztető ízű, pazarul szeletelhető, hófehér, probiotikusan erjesztett.

Az erjedési folyamat alatt veszi fel azt a picikét savanykás ízét, amely után a kóstolók valamennyien úgy kiáltanak fel, hogy „ez pont olyan ízű, mint az igazi tejből készült”.

Kétféleképpen is elkészítettük, kesudióból és az olcsóbb napraforgómagból. Mindkettő nagyon finom, bármelyikkel próbálkoztok is.

A receptben szereplő sajtot tekintsétek egy alapsajtnak, amelyet aztán kedvetekre tovább ízesíthettek száraz és zöldfűszerekkel, fokhagymával, lilahagymával is.

A receptet úgy készítettük el, hogy azok is meg tudják csinálni a sajtot, aki nem rendelkeznek bivalyerős, méregdrága turmixgéppel. Az erjedést viszont csak akkor tudjuk biztosítani, ha lehetőségünk van 24 órán át melegen (48 -50 fokon) tartani a probiotikummal elkevert masszát.
 

Hozzávalók egy nagyobbacska sajthoz

2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) kesudió / napraforgó mag
annyi teljes zsírtartalmú kókusztej / növényi tej, amellyel a turmix elbír a magok őrlésével
2 púpos kávéskanál agaragar
3 db probiotikus kapszula tartalma (bármilyen)
ízlés szerint
1-2 evőkanál inaktív élesztőt is tehetünk bele a még intenzívebb íz érdekében. Mi nem tettünk bele, enélkül is nagyon finom.
ízesítők, fűszerek, hagymák (választás szerint)

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
 

Az erjesztett sajt elkészítése

1. A kesudiót / napraforgót alaposan, folyó víz alatt mossuk meg
2. Annyi forró vízbe áztassuk be, amennyi ellepi.
Néhány órát, akár 8 órán át, áztassuk a magokat úgy, hogy az áztató vizet nem árt néha lecserélni. Különösen a napraforgó áztatóvize lesz többszöri lecserélés után is szürke, koszosnak tűnő. Mi legalább négyszer lecseréltük a vizét.
3. A megáztatott magokat szűrjük és alaposan öblítsük is le.
4. Tegyük a magokat a turmixgépbe és annyi kókusztejet adjunk hozzá fokozatosan, amennyivel a turmixunk meg tudja simára, krémesre őrölni. A turmixok teljesítményétől függ a folyadékmennyiség, de igyekezzünk a lehető legkevesebbet adagolni, fokozatosan, ne egyszerre zúdítsunk rá nagy mennyiségű folyadékot. Inkább néha állítsuk meg a gépet, kapargassuk le az oldalát, adjunk még kevés folyadékot hozzá és próbálkozzunk újra, egészen addig, amíg a turmix jól elviszi a magokat.
5. A simára és krémesre turmixolt magokat tegyük egy üvegbe, alaposan keverjük el benne (botmixerrel) 3 darab probiotikus kapszula tartalmát. Az üres kapszulát dobjuk ki.
6. Az üvegedényt tartsuk melegen, 48-50 fokon. Erre a legjobb a joghurtkészítőnk, de jó a sütő alacsony hőmérséklete is.  (A minap azt mondta valaki, hogy a meleg fűtőtesten is meg tudta csinálni.) Mindenesetre vigyázzunk a hőmérsékletre, mert túl melegen meghalnak a bacik, hűvösben viszont nem indul meg az erjedés és a sajtunk esetleg megpenészedik. A sajtnak 12-24 óra melegítés kell. Addig kell erjednie, amíg kellemesen sajtos, savanykás illata lesz. Ha a sütőt használjuk, ne aggódjunk, ezen a hőmérsékleten a fogyasztás nem nagy.
7. A megerjedt sajtalapba keverjünk sót, esetleg, ha használunk, inaktív élesztőt is.
8. Másfél deciliter vízben állandó keverés mellett főzzünk fel 2 kávéskanál agaragart. Az agaragar besűrűsödéséhez körülbelül 1-2 perc szükséges, csak felfőzés után tudja kifejteni szilárdító hatását.
Az agaragart kissé hűtsük ki (langyosra), még mielőtt megkötne, botturmix segítségével keverjük bele a sajtalapba.
9. Az elkészült agaragaros masszába keverjük el a használni kívánt fűszereket.
10. Az elkészült masszát öntsük formázóedénybe és tegyük néhány órára a hűtőbe.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

vegán erjesztett sajt recept bulkshop plantbased növényi alapú

vegán erjesztett sajt recept bulkshop plantbased növényi alapú

vegán erjesztett sajt recept bulkshop plantbased növényi alapú

 

A probiotikus kultúrával erjesztett sajt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: SAJTOK  |  KENYEREK

 

bulkshop recept


                                                     TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA