Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Pizza mungóbab csírából recept


Mi bulkshoposok szinte mindig tartunk csírázott mungóbabot a konyhában. A mungóbab problémamentesen csíráztatható. 2 nap alatt már szép hajtások vannak rajta, vitamindús, magas tápértékű, viszont alacsony glikémiás indexű táplálék, még a fogyókúrákba és a kímélő táplálkozásba is belefér. Gyönyörű látványt nyújt, ahogy a világoszöld magokból előbújik a fehér csira, kitűnően lehet vele ételeket, salátákat dekorálni.

Most viszont a retekszezon beköszöntével úgy jártunk, hogy kimaradt egy adag kicsírázott bab. Napokig rakosgattuk a hűtőben, halogattuk, majd csinálunk belőle valamit.

Egyszer egy külföldi gasztronómiai oldalon láttunk egy pizzát, amelyet mungóbab csírából készítettek, de annak a receptjét nem mentettük le. Így most a saját kútfejünkből és memóriánkból kellet összeszedegetni a receptet.

Nagyon ízletes lett, finom sült kéreg, zamatos zöldségfeltéttel. Máskor is elkészítjük, jó szívvel ajánljuk nektek is, nem fogtok csalódni.

gluténmentesen elkészíthető
tojásmentes
növényi tejjel készült
vegán

A mungóbab csiráztatásának menetét már egy korábbi posztunkban leírtuk. Nézzétek meg: https://www.bulkshop.hu/receptek/mungobab-csiraztatasa

Hozzávalók egy nagyobb pizzához

2 maréknyi (egy bögrényi) csíráztatott mungóbab
3 evőkanál csicseriborsóliszt / zabliszt
0.5 dl-nyi növényi tej
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi szárított, őrölt paradicsom / 1 evőkanálnyi sűrítmény
1 kávéskanál garam masala
1/2 kávéskanál szárított oregánó

1 evőkanálnyi olvasztott kókuszzsír / más növényi zsiradék
zöldségek és levelek a tésztába: 1 kis marék spenót levél, kevés aprított petrezselyemlevél vagy más zöld levél, apróra darabolt színes paprikák, kevés reszelt répa, bármi, amit szeretünk.



Hozzávalók a feltéthez

1/2 csomag (25 dkg) vegyes, mirelit vagy friss zöldség
1 evőkanál kókuszzsír

Fűszerek: oregánó, bazsalikom, medvehagyma, kömény, só vagy, amit szeretünk (friss vagy szárított fűszerek)
2 evőkanálnyi reszelt növényi sajt, nem vegánoknak feta
Vegán, gluténmentes ketchup vagy pizzaszósz

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. A liszt kivételével mindent tegyünk az aprítógépbe és alaposan, de ne teljesen pépesre őröljük meg. (húsdarálóval is lehet).
2. A zöldségpéphez keverjük hozzá a választott lisztet.
3. Sütőpapírral bélelt tepsi közepén formáljunk egy kerek lapot.
4. Tegyük 180 fokos sütőbe 10 percre.
5. Nagyjából 10 perc után vegyük ki és tapogassuk meg a pizzalapot. Ha már a közepe sem ragadós, halmozzuk a tetejére a tölteléket, locsoljuk meg kissé ketchuppal / paradicsomszósszal. Süssük ismét 15 percig illetve addig, amíg látjuk, hogy a széle megpirult és a tetején lévő zöldségek is kapnak egy kis színt.

A feltétet mi egy fél csomag mirelit vegyes zöldségből készítettük, addig, amíg a pizzalap az első tíz percben sült.

A zöldségeket megpároltuk, fűszerként oregánóval, kevés bazsalikommal, köménnyel, sóval ízesítettük.
Sajtot szórtunk rá.

Jó étvágyat!




A pizza mungóbab csírából recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.