Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Epres zabsüti recept

Epres zabsüti recept plantbased bulkshop    Epres zabsüti recept plantbased bulkshop

Elronthatatlan, finom sütemény, nasi

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető pitetészta.

bulkshop magyar vallalkozas

Megjelent a piacokon az eper, igaz még drága, de reméljük, mire a recept kikerül a honlapunkra már megfizethetőbb lesz. Egyelőre a magyar eper még alig-alig kapható, görög bőséggel és jó minőségben kapható. A képen látható süteményt mi is görög eper felhasználásával készítettük.

Tésztája zabpehelyből és kevés mandulalisztből készült. Szeretjük ezt a lisztkeveréket, mert a kisült tészta íze is, konzisztenciája is szinte megegyezik a hagyományos linzer/pitetésztákéval, még azok a „hitetlenek” is szeretik, akik magáról a gluténmentességről, vegánságról kétkedően nyilatkoznak. És szeretik a belőle készült süteményeket a gyerekek, ilyenformán egészséges alternatívát tudunk kínálni nekik is, uzsonnadobozukba, zsúrra, délutáni nasiként. Mi magunk is jobban járunk, ha a kávénkhoz, kikapcsolódásként ilyen összetételű sütit választunk. Szeretni fogják a vendégek is.


Elkészítése nagyon könnyű, szinte elronthatatlan, nem igényel patikapontosságú méréseket, elegendő hozzá egy mérceként használt bögre (2,5 dl) és evőkanál.


Bátran bárki hozzáfoghat, egészen biztosan nem fogja elrontani. A leírása bonyolultabb, mint maga az elkészítés.

 

Epres zabsüti - Hozzávalók a töltelék dzsemhez

25 dkg eper, 2-3 szemet tegyünk félre díszítésnek
3 evőkanálnyi eritritol / kókuszcukor / más cukor / cukorpótló

1 púpos evőkanálnyi kukoricakeményítő

1 evőkanál útifű maghéj (esetleg, szükség szerint)

Epres zabsüti - Hozzávalók a tésztához

2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) apróbbra őrölt gluténmentes / sima zabpehely
1 bögre mandulaliszt (a süti csak zabpehelyből is elkészíthető, de mandulaliszttel azért finomabb)

1 nagy evőkanál kókuszzsír (nem kell megolvasztani) / más növényi zsír

3-4 evőkanál kókuszcukor / eritritol / más cukor vagy édesítő, szirup is jó

1 tasak sütőpor

2 lentojás (2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz)

1/2 citrom leve

1 dl növényi joghurt vagy

1 dl növényi ital

1 csipet

1 kávéskanál fahéj esetleg más fűszer (szegfűszeg, kardamom, leheletnyi szerecsendió stb.)

1 maréknyi durvára őrölt mandula / kendermag a tetejére (elmaradhat)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

Epres zabsüti elkészítése

1. Béleljünk ki egy kisebb tepsit, pitesütőt sütőpapírral. Őröljük meg a lenmagot és áztassuk be. 10 -15 perc alatt megkocsonyásodik, ezt használjuk majd a tojás helyettesítésére.
Kapcsoljuk be a sütőt.

2. Először a dzsemet készítsük el. Az epret daraboljuk fel, keverjük össze a választott édesítővel.

Főzzük fel, de csak 1-2 percig, amíg teljesen átmelegszik.

A keményítőt oldjuk fel nagyon kevés vízben és öntsük az eperre. Várjuk meg, amíg kevergetés mellett besűrűsödik. Hűtsük ki.

3. A zabpelyhet őröljük apróbbra, de ne lisztté.

4. Az őrölt zabpehelybe tegyük bele a cukrot / édesítőt, sütőport, a választott fűszereket és a sót. Morzsoljuk el a keverékben a kókuszzsírt.

Ebből a száraz, morzsalékos masszából vegyünk ki egy nagy marékkal és tegyük félre a sütemény tetejéhez.

5. A maradékhoz tegyük hozzá a lentojást és a joghurtot / tejet, facsarjuk bele a citromot.

Keverjük alaposan össze. A tepsink aljába könnyen benyomkodható masszát kapunk. Ha nagyon morzsálódós, tegyünk hozzá még evőkanalanként joghurtot / növényi tejet.

6. A masszát nyomkodjuk a sütőedény aljába, kanalazzuk rá a lekvárt. Ha a lekvár híg lenne, nyugodtan keverjünk bele egy evőkanálnyi útifű maghéjat.

7. Szórjuk a tetejére a félretett morzsát. Mi a tetejére szánt morzsához durvára daráltunk egy marék mandulát is. De 2 evőkanálnyi hántolt kendermaggal is finom, meg persze ezek nélkül a pluszok nélkül is.

8. Előmelegített 180 fokos sütőben a mienk pontosan 30 perc alatt sült meg.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház


Epres zabsüti recept plantbased bulkshop

Epres zabsüti recept plantbased bulkshop

 

Az epres zabsüti recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

MÉG TÖBB RECEPT ITT: Édességek és desszertek | muffinok

 

bulkshop recept


TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA