Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Rizspalacsinta recept

Rizspalacsinta vegán bulkshop recept növényi alapú    Rizspalacsinta vegán bulkshop recept növényi alapú

Annyira finom, hogy még sütés közben elfogy

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel vagy desszert

bulkshop magyar vallalkozas
Szeretünk rizsliszttel dolgozni, nem igényel tojást az elkészítéskor, tésztája süteményekben, palacsintákban is - kevés keményítő hozzáadásával - elkészíthető. Sőt a képen látható rizspalacsintákat keményítő hozzáadása nélkül is elkészíthetjük. Ha van egy jól kézre álló fordítólapátunk, amely a palacsintasütőnket teljes szélességében átéri, akkor teljesen biztosra mehetünk keményítő nélkül is a palacsintáink megfordításakor. A keményítő nélküli palacsinták kis ügyességgel még vékonyabbra süthetők.


Ha nem akarunk nagy palacsintákat, kevesebb masszát adagoljunk, a kisebb palacsinták könnyedén megfordíthatók.
Kevésbé gyakorlottaknak viszont érdemes kevés keményítővel szilárdítani a tésztát.

Mint minden gluténmentes alapanyagokból készülő palacsinta ez is kicsit tovább sül, mint hagyományos testvérei, akkor jól megfordítható, ha látjuk, hogy a szélek kissé pirosasra színeződnek és a felületük sem nedves tapintású. (cc. 2 perc)

A képek talán nem is igazán tudják visszaadni ezeknek a palacsintáknak a hófehérségét, esztétikus szép megjelenését. Puhák, nagyon ízletesek, bármivel tölthetők, vékonyak, a burgonyakeményítőtől puhák is. A hozzávalóknál megadott mennyiségekből 8 darab palacsinta sül. A legfinomabbak még frissen, de nem is nagyon szokott belőle maradni, szinte azonnal, még sütés közben elfogy. Jól kezelhetők, könnyedén feltekerhetők, hajtogathatók.

Mi bio narancsok belsejéből készítettünk hozzá lekvárt. A narancsok héját lehámoztuk, kávédarálóban megőröltük és pici „cipzáras” nylon zacskókba adagolva eltettük a mélyhűtőbe, ott parkolnak, amíg süteménysütésnél szükség lesz rájuk.

A narancsok kimaradt belsejét összevagdaltuk, aprítógépben daraboltuk tovább, felfőztük. Édesítettük, ízesítettük és a palacsintákba töltöttük.
 

A riszpalacsinta hozzávalói

1 bögre (2,5 dl) rizsliszt (10 dkg)
1/3 bögre burgonyakeményítő (8 dkg)
4 dl növényi tej
4 evőkanál semleges ízű étolaj (pl. rizs, olvasztott kókuszzsír)
2-3 evőkanál fehér színű cukor / cukorpótló / világos szirup (pl. rizsszirup)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A rizspalacsinták elkészítése

1. A hozzávalókból keverjünk tésztát.
2. Az összekevert tésztát tegyük félre 15 percre, ha ezalatt besűrűsödne, hígítsuk pici tejjel.
3. Kizsírozott palacsintasütőben süssük ki.
4. A képeken látott módon vagy egyéni ötlet alapján tálaljuk.

Nagyon szép rakott palacsintát is készíthetünk belőle. Mangópürét keverjünk össze mandulaliszttel töltelékként, de készíthetünk kakaós-diós változatot is. Ízlés és ötlet szerint.

További palacsinta receptek

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

Rizspalacsinta vegán bulkshop recept növényi alapú

Rizspalacsinta vegán bulkshop recept növényi alapú

Rizspalacsinta vegán bulkshop recept növényi alapú

 

A rizspalacsinta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK  |  ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  

 

bulkshop recept


                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA