Szeretünk rizsliszttel dolgozni, nem igényel tojást az elkészítéskor, tésztája süteményekben, palacsintákban is - kevés keményítő hozzáadásával - elkészíthető. Sőt a képen látható rizspalacsintákat keményítő hozzáadása nélkül is elkészíthetjük. Ha van egy jól kézre álló fordítólapátunk, amely a palacsintasütőnket teljes szélességében átéri, akkor teljesen biztosra mehetünk keményítő nélkül is a palacsintáink megfordításakor. A keményítő nélküli palacsinták kis ügyességgel még vékonyabbra süthetők.
Ha nem akarunk nagy palacsintákat, kevesebb masszát adagoljunk, a kisebb palacsinták könnyedén megfordíthatók.
Kevésbé gyakorlottaknak viszont érdemes kevés keményítővel szilárdítani a tésztát.
Mint minden gluténmentes alapanyagokból készülő palacsinta ez is kicsit tovább sül, mint hagyományos testvérei, akkor jól megfordítható, ha látjuk, hogy a szélek kissé pirosasra színeződnek és a felületük sem nedves tapintású. (cc. 2 perc)
A képek talán nem is igazán tudják visszaadni ezeknek a palacsintáknak a hófehérségét, esztétikus szép megjelenését. Puhák, nagyon ízletesek, bármivel tölthetők, vékonyak, a burgonyakeményítőtől puhák is. A hozzávalóknál megadott mennyiségekből 8 darab palacsinta sül. A legfinomabbak még frissen, de nem is nagyon szokott belőle maradni, szinte azonnal, még sütés közben elfogy. Jól kezelhetők, könnyedén feltekerhetők, hajtogathatók.
Mi bio narancsok belsejéből készítettünk hozzá lekvárt. A narancsok héját lehámoztuk, kávédarálóban megőröltük és pici „cipzáras” nylon zacskókba adagolva eltettük a mélyhűtőbe, ott parkolnak, amíg süteménysütésnél szükség lesz rájuk.
A narancsok kimaradt belsejét összevagdaltuk, aprítógépben daraboltuk tovább, felfőztük. Édesítettük, ízesítettük és a palacsintákba töltöttük.
A riszpalacsinta hozzávalói
1 bögre (2,5 dl) rizsliszt (10 dkg)
1/3 bögre burgonyakeményítő (8 dkg)
4 dl növényi tej
4 evőkanál semleges ízű étolaj (pl. rizs, olvasztott kókuszzsír)
2-3 evőkanál fehér színű cukor / cukorpótló / világos szirup (pl. rizsszirup)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A rizspalacsinták elkészítése
1. A hozzávalókból keverjünk tésztát.2. Az összekevert tésztát tegyük félre 15 percre, ha ezalatt besűrűsödne, hígítsuk pici tejjel.
3. Kizsírozott palacsintasütőben süssük ki.
4. A képeken látott módon vagy egyéni ötlet alapján tálaljuk.
Nagyon szép rakott palacsintát is készíthetünk belőle. Mangópürét keverjünk össze mandulaliszttel töltelékként, de készíthetünk kakaós-diós változatot is. Ízlés és ötlet szerint.
További palacsinta receptek
Jó étvágyat!
A rizspalacsinta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK | ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK