Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Nyers kesudióvaj recept

   
Gyorsan és könnyen készíthetsz saját, 100%-ban kesudiós vajat. Az egyetlen hozzávaló a nyers kesudió. A végeredmény egy krémes, gazdag kesu ízű vaj. Hűtőbe se kell tenni, ha 1 héten belül felhasználod. 

Viszont érdemes légmentes edényben tárolni, mert úgy frissebb marad és hónapokig eláll.

Hozzávalók
2+1/2 bögre nyers kesudió
csipet (opcionális, ha szeretjük)



Elkészítés
Helyezzük a nyers kesudiókat egy turmixgépbe.
Turmixoljuk 10 percet.
Szükséges lehet, hogy időnként a turmixgép oldaláról lekaparjuk a ráragadt kesut.
A turmixolást akkor hagyjuk abba, amikor a vaj úgy néz ki, mintha folyadék lenne.
Töltsük ki egy tiszta edénybe.
Légmentesen tárolva 1-2 hétig is eláll hűtés nélkül, hűtőben néhány hónapig is.



Forrás: https://www.nestandglow.com/healthy-recipes/howto-make-raw-cashew-butter

Jó étvágyat!




A nyers kesudióvaj recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:  

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés