Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Nyers epres krémmel töltött sütemény recept

   
Nem kell mindig sütni. Időnként csupa nyers dologból is összedobhatunk egy-egy ételt.
Mi most nyers alapanyagokból készítettünk egy süteményt.

bulkshop magyar vallalkozas
Ebben a süteményben az összetevők a feldolgozás során is megőrzik vitamin és ásványianyag tartalmukat, kitűnő élettani hatásaikat.

A sütemény alapját a Bulkshopban kapható magok és diófélék adják.

A magokat, dióféléket felhasználás előtt megmossuk és 24-48 órányi időre beáztatjuk. Ha arra járunk, az áztatmányt felkavarjuk kicsit és kicseréljük rajta az áztató vizet. A magokban az áztatási idő alatt megindul az élet, a tápanyagtartalmuk is könnyebben hozzáférhetővé válik az emésztés számára.

Ha van türelmünk és időnk 48 órát várni, a magok fantasztikusan megpuhulnak, könnyen rághatóvá válnak, mégis ropogósak maradnak.

Áztatás után a vizet leszűrjük róla és a magokat visszaszárítjuk. Elektromos sütőben 50 fokos hőmérsékleten, kissé nyitott sütőajtó mellett 2-3 óra alatt lesznek a magok teljesen szárazak. 

Gázsütőben szintén nagyon alacsony hőmérsékleten, résnyire nyitott sütőajtóval is megszáríthatók a magok. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van aszalógépünk, végképp nem probléma a szárítás. Ha jól süt a nap, néhány órára tegyük ki a napra száradni a magokat. Alacsony hőmérsékleten a magok megőrzik beltartalmi értéküket.

Mi ebből mindig nagyobb mennyiséget - egy egész tepsinyit - készítünk egyszerre, így mindig van kéznél áztatott-szárított mag és dióféle a reggeli kása tetejére vagy egy-egy magfasirt, magokból készült öntet elkészítéséhez.

A megszáradt magokat tároljuk hűtőszekrényben.
 

A nyers epres sütemény hozzávalói

Hozzávalók a tésztaalaphoz
1 nagyon nagy marék vegyes mag és dióféle
10 szem datolya
2-3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kókuszzsír

Hozzávalók a krémhez
0,5 kg eper  (magozott cseresznyével, áfonyával is működik) 
1 púpozott evőkanál útifű-maghéj
2 evőkanál chia mag
4 evőkanál (vagy ízlés szerint) kókuszvirág-cukor (de más cukor is jó)

Bulkpraktika: ha az epres krémbe 2-3 evőkanál kókuszzsírt keverünk, keményebb, szilárdabb, könnyebben vágható süteményünk lesz. A képeken látható sütemény krémjébe mi nem tettünk.


 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A nyers epres sütemény elkészítése

1. A datolyát langyos vízbe áztassuk be.
2. A magokat  az áztatott datolyával együtt durvára őröljük meg / aprítsuk fel.
3. Tegyük egy tálba a hozzávalókat és nagyon alaposan keverjük össze.
4. Egy tortaforma aljába egyengessük el a masszát.
5. Készítsük el a krémet: turmixoljuk meg az epret, adjuk hozzá a cukrot.
6. Keverjük bele a maghéjat és a chia magot.
7. Öntsük az egészet a tésztaalapra.
8. Tegyük hűtőbe 10-12 órára, míg az epres krém megszilárdul.
9. A tetejére akár csokit is olvaszthatunk vagy reszelhetünk.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



A nyers epres krémmel töltött sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA