x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Nyári almával készült pite recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

A képeken látható almás pite tésztáját zabpehelyből készítettük. Gyakran készítjük ezt az egyszerű pitetésztát, szinte mindig, ha gyorsan akarunk készíteni valamit. Amikor kisül, kissé rusztikus állagú, omlós, átsült, könnyű. Elronthatatlan.

A Bulkshopban kapható gluténmentes változatban is zabpehely, a gluténintoleranciával küzdők készítsék abból.

Igazi nyáreleji sütemény, hiszen most kezdett érni a nyári alma, már kapható a piacokon, kis kertekben szinte terítve van az almafák alja ilyenkortájt lehullott, érett gyümölccsel, kár lenne veszendőbe hagyni. Ez a fajta sütemény elkészíthető meggyel, cseresznyével, nagyon finom sárgabarack vagy körtetöltelékkel is.

A receptben ismertetett pitetészta alkalmas más piteszerű sütemények kérgéhez is. A receptjeink között nemrég megjelent meggyes pitét mi is ezzel a tésztával készítettük. Elkészítése nagyon egyszerű, bármikor megismételhető, ha tartunk otthon zabpelyhet. Mindig sikerül, mindig biztosra lehet vele menni.

Hozzávalók

2 bögre apróbbra őrölt zabpehely vagy 1 bögre zabpehely / gluténmentes zabpehely + 1 bögre zabpehelyliszt
2 evőkanál szilárd kókuszzsír / 1/4 növényi margarin
2-3 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / eritritol / más cukor, cukorpótló
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet
1 mokkáskanál fahéj / 1 kávéskanál kínai ötfűszer

Hozzávalók a töltelékhez

70 dkg nyári alma / lehet több
3-4 evőkanál kókuszcukor / barna cukor / eritritol / más cukor, cukorpótló
1 mokkáskanálnyi fahéj, kínai ötfűszer keverék
1 csavarásnyi citromlé, hogy ne barnuljon olyan gyorsan


Elkészítés

1. Az almát a héjával együtt reszeljük le, a reszelék levét nagyvonalúan facsarjuk ki és azonnal igyuk meg. Keverjük össze a választott cukorral és. Fűszerezzük meg.
2. Kapcsoljuk be a sütőt, melegítsük elő 180 fokra.
3. A zabpelyhet őröljük meg durvára a kávédarálóban vagy az aprítógépben. Ne őröljük lisztté, maradjanak benne darabos pelyhek is. Azt is megtehetjük, hogy zabpelyhet vegyítünk össze zabpehelyliszttel, így az elkészülő tészta konzisztenciája hasonló lesz az őrleményből készültéhez.
4. A megőrölt zabpehellyel keverjük el a cukrot, sót, fűszereket, morzsoljuk el benne a zsiradékot és dolgozzuk bele a sütőport.
Könnyen morzsálódós, de ujjal összecsippenthető tésztaféleséget kapunk, amelyet nyomkodjunk bele egy kisebb tepsi aljába (pl: 20×28 cm).
7. Terítsük el rajta az almareszeléket.
8. Süssük 25-30 percig.
Nem kell aggódnunk, hogy nem sül meg, mert a hozzávalók szinte nyersen is ehetők, viszont finom, ropogós, omlós kérge lesz, ha elegendő ideig sütjük.
9. Hűtsük ki a kész süteményt, mert hidegen nagyon jól szeletelhető.

Jó étvágyat!







A nyári almával készült pite recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:           

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés