Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Napraforgósajt nem csak vegánoknak recept

   
Glutémentesen elkészíthető, tejmentes, állati eredetű összetevőt nem tartalmaz, vegán.

Szendvicsre, kenyérrevaló, feltét.

Az elmúlt napokban megosztottuk veletek a Nest and Glow oldal videóját (a bulkshop facebook oldalán), amelyben a napraforgósajt hozzávalóit és elkészítését mutatták be az oldal szerkesztői. Már akkor, amikor megnéztük és elolvastuk kacérkodtunk az elkészítésével. A napraforgómag nálunk olcsón beszerezhető, hát nekifogtunk. Az eddig elkészített valamennyi növényi sajtról leírtuk, hogy finomabb, mint az igazi, tejből készült társa. De most is! Tényleg, nagyon finom, könnyen szeletelhető, szuper állagú, nagyon jó ízű.

Mi az eredeti receptben megadott mennyiségeket megdupláztuk, a videón látott sajtot kicsinek véltük. Szép nagy sajtunk lett, ahogy azt a képen is látjátok. Hűtőben napokig eláll, egész héten fogunk belőle lakmározni.

Bulkpraktika: A megadott hozzávalókon kívül mással is ízesíthetitek: füstölt paprikával, folyékony füsttel, köménnyel, zöldfűszerekkel, amit szerettek.

Hozzávalók

2 csésze napraforgómag
1 kis citrom leve
1 kávéskanál fokhagymapor / 2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál hagymapor / 2 szelet hagyma
1 kávéskanál kurkuma
1/2 kávéskanál csilipaprika
2 evőkanál Miso (elhagyható, szójaszósszal, fűszerekkel helyettesíthető)
1 evőkanál agar agar
2 púpozott evőkanál inaktív élesztőpor
körülbelül 1/2 liter víz
Ha használtunk Misót, akkor nem kell sózni, ha nem használtunk 1 kávéskanál / vagy több só

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. A napraforgómagot éjszakára, de legalább néhány órára áztassuk be vagy forró vízzel öntsük le és hagyjuk állni 1 órát.
2. A vizet felezzük el és a fele mennyiségben főzzük fel az agar agart. Néhány percig, állandó keverés mellett főzzük, aztán tegyük félre.
3. A napraforgómagról öntsük le az áztató vizet, öblítsük le és tegyük a turmixba.
4. Az agar agaron kívül minden mást is tegyünk a turmixba. Öntsük fel a maradék vízzel. Ha nehezen vinné a turmix kevés vizet még tehetünk hozzá.
5. Többszöri indítással egészen simára turmixoljuk .
6. Keverjük össze az agar agarral. Öntsük formába és tegyük 2 órára a hűtőbe.

Jó étvágyat!




A napraforgósajt nem csak vegánoknak recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.