Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Muffin zabpehelyből recept

   
Vegán barátnőnk azt szokta mondani, hogy egy vegán módon táplálkozónak nem gond bármikor is süteményt sütni, ha van két szottyadt banánja, zabpehely is akad a háznál, ebből a kettőből már lehet sütni valamit.

Gluténmentesen is elkészíthető, növényi tejjel készült, répacukor mentes, vegán desszert.

Mi azért ezen a két hozzávalón kívül még tettünk bele ezt-azt, de alapjában véve erre a két összetevőre alapoztuk a receptünket. Kicsit rusztikus, finom süteményt sütöttünk, de inkább olyan igazi „hétköznapi” süti lett belőle, amilyet rohanós napokon sütünk, amit magunkkal hurcolhatunk, a gyereknek uzsonnára csomagolhatunk.

Hozzávalók

2 csésze zabpehely
2 púpos evőkanál kakaópor
2 nagy érett banán
1/2 csésze (ét)csokicsipsz/tört csoki (el is maradhat, helyette mazsola, aszalt áfonya, csíkozott datolya használható)
1/2 csomag sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál mogyoróvaj (a Bulkshop boltokban már jó áron kapható)
3 evőkanál barna cukor / kókuszcukor / cukorpótló
1 kávéskanál vaníliakivonat / aroma
1/2 csésze növényi tej (mi kókuszt használtunk)
1 nagyobb facsarásnyi citromlé vagy 2 evőkanál almaecet
1 csipet

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. 
A banánokat törjük meg.
2. A zabpelyhet őröljük apróbbra, de ne teljesen lisztté.
3. A hozzávalókból keverjünk sűrű tésztát. Ha nagyon sűrű lenne, adagoljunk még hozzá evőkanalanként növényi tejet.
Ha használunk csokicsipszet, azt csak a legvégén keverjük hozzá, ne törjön össze.
4. Adagoljuk muffinformákba. Feltételezhetően 16 darab süteményünk lesz.
5. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt sül készre. Tartsunk tűpróbát. (A sütési idő függ attól, hogy a tésztánk milyen sűrű.)

Jó étvágyat!






A muffin zabpehelyből recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.