x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mogyoróvajas chiapuding serpenyős sült körtével recept

   
Ennek a pudingnak az elkészítése nagyon egyszerű, pillanatok alatt kész van, persze a hűtési időt, ami azért pár óra, ki kell várni, ennyi idő ugyanis, amíg a chiapuding kocsonyássá válik. Vegán, gluténmentesen elkészíthető desszert.

Ezt a pudingot a Bulkshopban kapható jó minőségű mogyoróvajjal és 100%-os datolyamelasszal ízesítettük. Próbáljátok ki, a datolyamelasz nagy édesítőerővel bír, különlegesen finom ízt kölcsönöz az ételeknek, sűrű, mézes állagú. Jóval olcsóbb, mondhatni feleannyiba kerül, mint a juharszirup. Mi nagyon megszerettük.

Hozzávalók 2 adag pudinghoz

2 csésze kókusztej / más növényi tej / nem vegánoknak tej
2 evőkanál mogyoróvaj (Kapható boltjainkban)
2 evőkanál datolyamelasz
3 púpos evőkanál chia mag (Bővebben a chia magról: konyhalap.hu/chia-mag)
1 csipetnyi himalája só



Hozzávalók a körtefeltéthez

2 közepes nagyságú körte felkockázva (akár héjastól is használhatjuk)
2 evőkanál karamellizálható cukor / kókusz cukor / barna nádcukor
1 evőkanál kókuszzsír / semleges ízű olaj (pl. szőlőmagolaj) / növényi margarin
3-4 szál friss menta + a díszítéshez

Elkészítés

A puding elkészítése:

1. A tejet langyosítsuk meg és oldjuk fel benne a mogyoróvajat, édesítsük meg a datolyamelasszal, keverjük el benne a chia magot.
2. Néhány órára / egy éjszakára tegyük be a hűtőszekrénybe és várjuk meg, amíg megkocsonyásodik, puding állaga lesz.
3. A serpenyős körte elkészítése:
A kókuszzsírt melegítsük fel.
A körtekockákat forgassuk meg a cukorban.
A cukros körtekockákat süssük néhány percig a zsiradékban, amíg a cukor karamellizálódni, a körte puhulni kezd.
Hűtsük ki szobahőmérsékleten.
Aprítsuk vékony csíkokra a mentát és keverjük a körtéhez.

Összeállítás:

A megkocsonyásodott pudingot és a sült körtét rétegezzük csinos tálalóedényekbe, díszítsük mentával.

Jó étvágyat!




A mogyoróvajas chiapuding serpenyős sült körtével recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés