x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mini bagettek zöldségesen, fokhagymás olajjal recept

   
Mini bagettek zöldségesen, fokhagymás olajjal. 
Vegán, gluténmentesen elkészíthető kenyérféle.

A Bulkshop receptjei között korábban már kétféle zöldséges kenyeret is megosztottunk veletek.

Mind a két kenyér népszerű volt, sokan fejeztétek ki tetszéseteket, reméljük sokan kipróbáltátok, megsütöttétek őket.

Most másféle lisztkeverékből, szintén zöldséggel dúsított bagetteket sütöttünk, mert szerintünk a bagett olyan jó, praktikus, jól kézbe fogható, hurcolható, csomagolható, magában is ehető.

A gluténmentes kenyerekre jellemzően ezeknek is ropogós, fantasztikusan finom héja van, a belseje tápanyagokban bővelkedő, puha, szemet gyönyörködtetően színes, kicsit nedvesebb, kevésbé laza szerkezetű, mint búzalisztből készült testvére.

Hozzávalók

1 bögre hajdinaliszt
1 bögre kölesliszt
1/2 bögre kukoricaliszt
2 evőkanál útifű maghéj
1 csomag porélesztő
1 kávéskanál
2 evőkanál napraforgómag
20 dkg vegyes, reszelt zöldség: például sárgarépa, petrezselyem, zeller, paszternák, némi zöld levél, 1/2 aprózott kápiapaprika
Kenyérfűszer vagy, amit szerettek, (mi őrölt köményt tettünk bele)
Fokhagymás olaj a kisült kenyér megkenéséhez.
3 deciliter langyos víz



Elkészítés

1. A liszteket vegyítsük el az élesztővel, a zöldségekkel, a fűszerező és ízesítőkkel és gyúrjunk egy jól formázható kenyértésztát. Az elején még kicsit ragadós, de a kidolgozás során szépen elválik a kezünktől.
2. Pihentessük szobahőmérsékleten 45 percet. A tészta látványosan megkel.
3. Formázzuk meg a bagetteket és egy sütőpapírral bélelt tepsiben pihentessük ismét 30 percet vagy, amíg látványosan újra megkel.
4. 200 fokos sütőben 30 perc alatt sütöttük. A lisztek jellegéből adódóan kicsit sápadtabbak lesznek a kenyerek, mint a megszokott. Kopogtassunk meg egyet, ha jó kemény a héja megsült a kenyér.
5. A még meleg bagetteket fokhagymás olajjal megkenegettük. Ettől az egyébként sápadt színük is barnásra váltott, az íze is fantasztikus lett.

Korábbi zöldséges kenyér és bagett receptek:

https://www.bulkshop.hu/zoldseges-kenyer-gabonaliszt-nelkul-recept

https://www.bulkshop.hu/30-perces-zoldseges-fuszeres-magvas-vegan-kenyer-recept

https://www.bulkshop.hu/glutenmentes-bagett-recept

Jó étvágyat!




A mini bagettek zöldségesen, fokhagymás olajjal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés