x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mikróban sült zabos, bögrés sütemény recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető pohárdesszert.

Ezt a pillanatok alatt elkészülő olcsó, egyszerű édességet azoknak ajánljuk, aki nem idegenkednek a mikró használatától, azonnal sütniük kell valamit, mert például vendégeik jönnek, vagy leküzdhetetlen vágyat éreznek, hogy azonnal, de azonnal valami édességhez jussanak.

Tényleg nagyon hamar elkészíthető, mi már számtalanszor megsütöttük, mindig hibátlanul sikerült, kisütés után akár egy kanál lekvárral is finom, de olvasztott csokival a tetején sem akármilyen élmény. Tojás nélkül is duplájára nő sütés közben, laza, igazi piskótákra emlékeztető állagú, puha, a választott feltéttől függően más-más karakterű, változatosan tálalható, szép étel. Mi eperöntettel, bodzazselével, olvasztott csokival is variáltuk. Volt egy kicsi növényi habalapunk, azt is bevetettük, de csak a fotó kedvéért, hab nélkül is nagyon finom.

A receptben megadott hozzávalókból két egyszemélyes adag vagy egy 0.5 literes bögrényi mennyiség lesz.
Bátran próbáljátok meg.

Hozzávalók

0.5 bögre zabpehelyliszt
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet
1 mokkáskanálnyi fahéj
2 evőkanál kókuszcukor / más cukorféleség
2 evőkanálnyi bármilyen növényi tej
1 kevés vanília
1 evőkanál kókuszzsír (enyhén megolvasztva)
0.5 deciliter tojáspótló lenfehérje vagy 2 evőkanál csicseriborsólé* / nem vegánoknak 1 tojás (Lásd a megjegyzéseket!)
1 evőkanálnyi datolyamelasz / más szirup / saját készítésű szirup


Elkészítés
Akár a sütőcsészében is összekeverhetjük, de használhatunk erre a célra egy tálat is, amiből összekeverés után bögrékbe adagoljuk.
1. Keverjük el a száraz összetevőket.
2. Keverjük össze a nedves összetevőket.
3. A nedves összetevőkhöz szórjuk hozzá és alaposan keverjük el benne a lisztes keveréket.
4. Süssük egy nagyobb bögrében vagy adagoljuk 2 kisebb edénykébe, de vigyáznunk kell, hogy a sütőedényeket csak félig töltsük meg, mert a desszertjeink sütés közben duplájukra nőnek fel.
5. Mikróban 800-as fokozaton 2 percig sütöttük.** Mikor kivesszük a sütőből, úgy tűnhet, hogy a teteje még nedves, de belül már sült, laza, piskótaszerű.
6. Díszítsük, tálaljuk.

Megjegyzések:
* A lenfehérjéből készült tojáspótló elkészítését lásd: Sós perec és foszlós kalács recept
A csicseriborsó főzővize vagy a konzerv leve szintén pótolja a tojást.
Nem növényi táplálkozás esetén 1 tojás is jól működik, de ez esetben nem szükséges a növényi tej.
** Miden mikró egy kicsit más. Lehet, hogy a tiéd kissé kevesebb vagy több ideig készíti el, de csak néhány másodperc eltérés lesz a megadottól.

Jó étvágyat!






A mikróban sült zabos, bögrés sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:     

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés