Vas, folsav, foszfor és kálium alkotják ásványi anyag tartalmát. Roppant nagy pozitívuma, hogy abszolút gluténmentes, tehát az allergénre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. A kalóriájával kapcsolatos adatok mellett sem érdemes elmenni szó nélkül, ugyanis olyan alacsony értékekkel számolhatunk, aminek hála fogyókúrák részeként is megállja a helyét.
Visszatérve a rosttartalmára, mivel nagyon gazdag rostforrás, így serkenti a bélrendszer optimális működését. Napjaink egyik népbetegsége, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségű rostos ételt, ezért a gesztenyeliszt alkalmazásával több legyet is üthetünk, egyetlen csapással. A búzalisztnél lényegesen kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz, éppen ezért szinte bármilyen diétába beépíthető. A glikémiás indexe ugyan magasabb, mint 55, de még mindig jóval kedvezőbbek a paraméterei a hagyományosan, sütéshez-főzéshez felhasznált alternatíváknál.
A gesztenyeliszt a konyhádban
Karakteres és egyedi ízvilága kiválóan passzol a diófélék aromájához. Édes és sós fogásokban egyaránt megállja a helyét. Ha úgy tartja kedved, akkor főzelékek, szószok sűrítéséhez is kipróbálhatod, garantáltan nem fogsz csalódni benne. Az itáliai és a francia konyhai remekek már több száz éve nem nélkülözhetik a szárított gesztenyéből őrléssel előállított lisztet, ez az egyszerű tény pedig magáért, és a termék minőségéért beszél.