Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Mézes puszedli aszalt gyümölcsökkel gazdagítva recept


Egy igazi téli, lélekmelengető, ellazító, boldogságfalat. Egy keksz teázáshoz, kávéhoz, fecserészéshez, vendégváráshoz. Csak úgy bekapni egyet, tízóraira  vagy egy rohanós munkahelyi ebéd után. De mi most titokban azt reméljük, hogy az ünnepi apró sütemények között is helyet kap.

gluténmentes
tejmentes
répacukormentes

A keksz összeállításához mi egy tojást használtunk, de vegán variációban is elkészíthető, ha a tojást 1 evőkanál vízben áztatott chia magggal kiváltjuk.

A recept megvalósítása nem igényel patikapontosságú mérést, pikk-pakk összedobható, pillanatok alatt kisüthető. A sütésére vonatkozó tanácsokat lásd az elkészítésnél.

Hozzávalók 15 kekszhez

egy zacskó mandulaliszt fele (kb. 12-13 dkg)
1 nagy evőkanál nyílgyökér vagy tápióka keményítő
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanálnyi citromlé
1 evőkanál kókuszzsír
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs lereszelt héja
1 nagy evőkanál aszalt áfonya
1 nagy evőkanál mazsola
6-7 darab vékony csíkokra vagdalt aszalt szilva / áztatott datolya is lehet
3-4 kocka durvára aprított étcsokoládé vagy 1 nagy evőkanál csokicsepp
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál vanília
1 nagy evőkanál méz
1/2 csomag sütőpor

Tanács: Az aszalt gyümölcsöket mindig alaposan mossuk meg folyó víz alatt, csepegtessük le és úgy használjuk.

(A keksz hozzávalói alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdök minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. A fenti hozzávalókból egy formázható masszát gyúrunk. A benne lévő rengeteg hozzávaló miatt kicsit darabos massza lesz.
2. Nedves kézzel golyókat formálunk, a golyókat ellapítjuk egy kicsit.
3. FONTOS: 180 fokos sütőben összesen 10 percig sütjük, de a 9. percnél már elkezdünk gyanakodni és figyelni. Nem szabad megvárni, amíg a kekszek elszíneződnek/megbarnulnak. A kekszek akkor tekinthetők sültnek, ha a talpuk megbarnul egy kicsit (lásd a képet). Nem kell aggódnunk, hogy a kekszek nem lesznek elég sültek, hiszen a benne lévő hozzávalók lényegében nyersen is ehetők.
4. Mi csokicsíkokkal díszítettük, de díszítés nélkül is pazar.

Jó étvágyat!




A mézes puszedli aszalt gyümölcsökkel gazdagítva recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés