Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS
1.050 Ft (827 Ft + ÁFA)

Manióka liszt 500g

1.050 Ft (827 Ft + ÁFA)
Nincs készleten
Átlagos értékelés: 1

A manióka liszt jól beilleszthető a mindenmentes diétába, egészséges alapanyag. A manióka lisztből készült élelmiszereknek nincsen erős, jellegzetes ízük: mindig azét veszik át, amellyel együtt főzik - vagy a feldolgozás során hozzáadott ízesítőszerekét.

TÁPIÓKA LISZT KAPHATÓ

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Mi a manióka liszt?

A manióka liszt más néven cassava liszt egy gluténmentes lisztféle, amely helyettesítheti a búzalisztet a gluténérzékenyek és paleo étrendet követők számára. A manióka Dél-Amerikában őshonos gyökérzöldség, amely hasonló a sárgarépához, a céklához vagy a fehérrépához. 

A maniókaliszt előnyei

A maniókából készült liszt jól beilleszthető a mindenmentes diétába, egészséges alapanyag.
Nagyrészt szénhidrátokat tartalmaz, de sok benne a C-vitamin és a mangán is, található benne még kalcium, foszfor is, és igen magas a keményítőtartalma.
A legtöbb maniókából készült élelmiszer természetes módon vegán és mentes a mogyoróféléktől, gabonáktól és gluténtól - ezért remek választás azoknak, akik allergiában vagy érzékenységben szenvednek.


Hogyan használjuk?

A manióka liszt fehér színű és semleges ízű, állaga finom, így remek sütési alapanyag, amelyet igen változatosan lehet felhasználni, és azok is bátran kísérletezhetnek vele, akik számára a legtöbb gabonaféle, illetve liszt tiltott.

A manióka lisztből készült élelmiszereknek nincsen erős, jellegzetes ízük: mindig azét veszik át, amellyel együtt főzik - vagy a feldolgozás során hozzáadott ízesítőszerekét.
 

A manióka liszt nem ugyanaz, mint a tápióka liszt

Habár időnként a manióka lisztet és a tápióka lisztet egymással felcserélhetően használják, valójában két egymástól eltérő lisztről van szó. A tápióka egy keményítő, amit a manióka gyökeréből nyernek mosási és pépesítési folyamatok által. A nedves pépet aztán kipréselik és egy keményítőtartalmú folyadékot kapnak. Amikor minden víz elpárolgott ebből, akkor a tápióka liszt maradt meg.

A manióka liszt a teljes gyökeret tartalmazza, egyszerűen meghámozva, kiszárítva és őrölve. Tehát több rostot tartalmaz, mint a tápióka liszt. Ebből pl. tortilla is készíthető, ami a tápióka liszttel nem volna lehetséges.


Érdekesség: A manióka feldolgozatlan formában, tehát nyersen mérgező, mivel leveleiben és gyökereiben is úgynevezett cianidot képező cukorszármazék („hidrociánsav”) található, így ahhoz, hogy biztonságos legyen a fogyasztása, először meg kell hámozni, majd fel kell dolgozni akár áztatással, akár főzéssel vagy fermentálással. A késztermékek teljes biztonsággal fogyaszthatók.

 

Receptek manióka liszttel  Hamis tejbegríz manióka liszttel

Hamis tejbegríz manióka liszttel
Grízes tészta 
Diótorta

Feketebab-gombócok


RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   


Cikkszám: 20725

 

Paraméterek

100g manióka liszt tápértéke
Energia KJ-ban 648
Energia Kcal-ban 154
Zsír nyomokban
 - amelyből telített zsírsav nyomokban    
Szénhidrát 38g    
 - amelyből cukor 7g    
Rost 1,4g
Fehérje 1,4g    
0g    

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 03. 01. -
Ez is egy jó mindenmentes liszt.