Leírás
Mandula, sós, pörkölt 250g
A mandula finom, egészséges nassolnivaló. Kitűnő növényi fehérjeforrás. Tele van ásványi anyagokkal, E-vitaminnal, B-vitaminokkal, valamint egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakkal.
A sós, pörkölt mandula előnyei
A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket. Fontos energia- és tápanyagforrás.Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. Nagyon jó E-vitamin forrás, mely erős zsírban oldódó antioxidáns és karbantartja a sejtfalakat és a bőrt. A mandulának igen magas a növényi fehérjetartalma. Sok B-vitamint tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin) és az összetevői között a folsav is megtalálható. Kitűnő ásványi anyag forrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.
A SÓS, PÖRKÖLT MANDULA ELŐNYEI
• A mandula finom és egészséges nassolnivaló
A sós, pörkölt mandula fogyasztása
Fogyasztási javaslat: fogyasszuk ízlés szerint
A sós, pörkölt mandula összetétele
Összetevők: pörkölt mandula, só
Cikkszám: 24051
Paraméterek
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g sós, pörkölt mandula tápértéke | |
Energia KJ-ban | 2435 |
Energia Kcal-ban | 590 |
Zsír | 52,6g |
- amelyből telített zsírsav | 4,5g |
Szénhidrát | 3,4g |
- amelyből cukor | 3,4g |
Fehérje | 20,7g |
Só | 1g |