Mandula, pörkölt, sós, héjas, 250g
Pörkölt mandula, sós, héjas (papírhéjú). A mandula fontos energia- és tápanyagforrás, gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban. Nagyon jó E-vitamin forrás. Egész sor B-vitamint tartalmaz. (4.760 Ft/Kg) - RAKTÁRON |
|
|
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Leírás
Mandula, pörkölt, sós, héjas, 250g
A mandula jellemzői
A mandulamag gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban és más anyagokban, melyek kedvezően befolyásolják az egészségünket.
A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). Az E-vitamin erős zsírban oldódó antioxidáns, mely karbantartja a sejtfalakat és a bőrt.
Egész sor B-vitamint tartalmaz (tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, B6-vitamin) és az összetevői között a folsav is megtalálható.
Kitűnő ásványi anyag forrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.
A mandulamag rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
A mandulafa kistermetű lombhullató fa, őshazája Nyugat-Ázsia hegyvidéke. Tavasszal a fa virágai fehéres-rózsaszínűek, és ezekből alakul ki őszig a csonthéjas termés, ez tartalmazza a mandulamagot.
A héjas mandula önmagában is finom ízzel rendelkezik, de felhasználhatjuk receptekhez is, vagy elkészíthetjük házi mandulavajunkat.
Fogyasztása: a héjat törjük fel, és fogyasszuk el a benne található mandulamagot.
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba

TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20955
További képek

