Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Mákvirág torta aszalt szilvás krémmel recept


Már biztosan tervezitek az ünnepi süteményeket. Siettünk ennek a tortának az elkészítésével, hátha befér még a terveitek közé. Egy nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, igazi ünnepi máktortát készítettünk.

- gluténmentes
- tejtermékmentes
répacukor mentes

A tortánk alapját mák, aszalt szilva és a csoki adja. Egy olyan hármas, amelyben soha nem lehet csalódni, ízei pompásan harmonizálnak egymással. Puha, krémes, könnyed és mutatós is.

Hozzávalók egy 22 cm-es átmérőjű tortaformához
Hozzávetőleges költségek: 2200 - 2300 Ft

A tésztához

15 dkg darált mák
5 dkg mandulaliszt
10 dkg kókuszcukor / barna nádcukor / eritritol (Bővebben az eritritolról: konyhalap.hu/eritritol)
7 tojás
1 púpos kávéskanál sütőpor
1 mokkáskanál őrölt citromhéj / reszelt friss citromhéj
1 csipet



Hozzávalók a krémhez

15 szem aszalt szilva a krémbe + 12 szem felaprítva
2 Cocomas /1 Hulala növényi tejszín/ más felverhető növényi tejszín
Ha Cocomast használunk 1 habfixáló
vaníliakivonat
kevés őrölt szegfűszeg és fahéj

Hozzávalók a bevonathoz

10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
1 dl kókusz- vagy más növényi tej
1 kiskanál biomargarin /1 evőkanál étolaj

(
A tortát alapvetően gluténmentes hozzávalókból készítettük, de a gluténintoleranciával küzdők minden estben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat.)

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
Különválasztjuk a tojások fehérjét és felverjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Kis adagokban hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókat.
Egy kisebb adag felvert tojáshabbal összeforgatjuk, a többi habot nagyon lassan, óvatosan, fakanállal keverjük a masszához.
Egy papírral kibélelt tortaformában 170 fokos sütőben pontosan 20 perc alatt sült meg a mienk, de azért végezzünk tűpróbát.

A szilvakrém elkészítése

15 szem aszalt szilvát nagyon alaposan mossunk meg és langyos vízbe áztassuk be 1 órányi időre.
A megázott szilvát, a fűszereket és picit az áztatóléből késes aprítóban daraboljunk össze.
Verjük fel a tejszínt. Ha Cocomast használunk nagyon jót tesz neki egy tasak habfixáló, tartós, időtálló, strapabíró habot eredményez.
Keverjük össze a darabolt szilvát és a habot fakanállal.

A bevonat elkészítése

10 dkg étcsokoládét 1 dl növényi tejben olvasszunk meg és adjunk hozzá egy kevés margarint vagy olajat.

A torta összeállítása

Vágjuk 3 lapra a megsült tésztát.
Tegyünk vissza a tortaformába 1 lapot. Halmozzuk rá a szilvahabot és daraboljunk rá 6 szem vékony csíkokra vágott, jól megmosott aszalt szilvát.
Fedjük be a második lappal és ismét krém és csíkozott szilva következik.
Fedjük be az utolsó lappal és öntsük rá a megolvadt csokoládét.
Díszítsük fel a tortát ízlésünk és lehetőségeink szerint. Mi porcukorba mártott marcipánszirmokat tettünk rá.


Jó étvágyat!





A mákvirág torta aszalt szilvás krémmel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban:

Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76.