x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Máktekercs aszalt szilvából készült lekvárral, liszt nélkül recept


A képeken látható sütemény egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, kockázatmentes, liszt nélküli mákpiskóta.

Gluténmentes, paleolit táplálkozásba illeszthető

Mi feltekertük, mert a csábításnak nem bírtunk ellenállni, az alábbi receptben leírt hozzávalókból ugyanis olyan tésztalap sül, amely könnyen feltekerhető, nem reped el, de ha félünk a tekercselés műveletétől lapokban is megtölthető. Máktorta alapnak/tésztának is kitűnő. Nem kell feltétlenül aszalt szilvából készült lekvárral töltenünk, lehet a töltelék bármilyen olcsóbb lekvár, puding is.

Várható költségek: piskóta 620 - 650 Ft, lekvár: 1000 Ft

Hozzávalók (egy nagy rúd/20 szelet)

7 tojás
8 púpos evőkanál mák (12 dkg)
7 evőkanál őrölt kókuszcukor (12 dkg) / más a Bulkshopban kapható cukorféleség
1 csipet
1 citrom reszelt héja



Fűszerek:
vaníliakivonat, fahéj, szegfűszeg vagy egyszerűen csak egy kanál mézeskalács fűszerkeverék, csipet só

Hozzávalók a lekvárhoz

0.5 kg aszalt szilva
kevés víz

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
2. A tojások sárgáját a cukorral keverjük ki alaposan, míg a színe halvány barnára változik.
3. A kikevert tojássárgákhoz adjuk hozzá az őrölt mákot.
4. Apródonként, habverővel forgassuk bele a habot.
5. A tésztát egy hagyományos méretű, papírral bélelt tepsire öntsük ki, így kapunk elég vékony tésztaréteget, minél vékonyabban terül el a tészta, annál feltekerhetőbb lesz.
10 perc alatt 180 fokon sül. Vigyázzunk az időre, ne szárítsuk ki, mert akkor nem feltekerhető.
6. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, de azért még langyosan töltsük és tekerjük fel.
A tepsiben kenhetjük meg lekvárral és a sütőpapír segítségével fel tudjuk tekerni, amennyire csak tudjuk szorosan.

Bulkpraktika: Mi a megtöltött és feltekert tekercset folpackba csomagoltuk jó szorosan és úgy hagytuk másnapig.

Díszítsük, akár habbal is tálalhatjuk.

A lekvár elkészítése:
Az aszalt szilvákat alaposan, folyó víz alatt mossuk meg.
Kevés vizet adva hozzá mixeljük meg és már tölthetjük is a tésztába.

Jó étvágyat!




A máktekercs aszalt szilvából készült lekvárral, liszt nélkül recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés