Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Máktekercs aszalt szilvából készült lekvárral, liszt nélkül recept

   
A képeken látható sütemény egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, kockázatmentes, liszt nélküli mákpiskóta.

bulkshop magyar vallalkozas
Gluténmentes, paleolit táplálkozásba illeszthető


Mi feltekertük, mert a csábításnak nem bírtunk ellenállni, az alábbi receptben leírt hozzávalókból ugyanis olyan tésztalap sül, amely könnyen feltekerhető, nem reped el, de ha félünk a tekercselés műveletétől lapokban is megtölthető. Máktorta alapnak/tésztának is kitűnő. Nem kell feltétlenül aszalt szilvából készült lekvárral töltenünk, lehet a töltelék bármilyen olcsóbb lekvár, puding is.
 

A máktekercs hozzávalói 

(egy nagy rúd / 20 szelet)

7 tojásnyi tojáspótló
8 púpos evőkanál mák (12 dkg)
7 evőkanál őrölt kókuszcukor (12 dkg) / más a Bulkshopban kapható cukorféleség
1 csipet
1 citrom reszelt héja



Fűszerek:
vaníliakivonat, fahéj, szegfűszeg vagy egyszerűen csak egy kanál mézeskalács fűszerkeverék, csipet só

Hozzávalók a lekvárhoz

0.5 kg aszalt szilva
kevés víz

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
 

A máktekercs elkészítése 

1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
2. A tojások sárgáját a cukorral keverjük ki alaposan, míg a színe halvány barnára változik.
3. A kikevert tojássárgákhoz adjuk hozzá az őrölt mákot.
4. Apródonként, habverővel forgassuk bele a habot.
5. A tésztát egy hagyományos méretű, papírral bélelt tepsire öntsük ki, így kapunk elég vékony tésztaréteget, minél vékonyabban terül el a tészta, annál feltekerhetőbb lesz.
10 perc alatt 180 fokon sül. Vigyázzunk az időre, ne szárítsuk ki, mert akkor nem feltekerhető.
6. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, de azért még langyosan töltsük és tekerjük fel.
A tepsiben kenhetjük meg lekvárral és a sütőpapír segítségével fel tudjuk tekerni, amennyire csak tudjuk szorosan.

Bulkpraktika: Mi a megtöltött és feltekert tekercset folpackba csomagoltuk jó szorosan és úgy hagytuk másnapig.

Díszítsük, akár habbal is tálalhatjuk.

A lekvár elkészítése:
Az aszalt szilvákat alaposan, folyó víz alatt mossuk meg.
Kevés vizet adva hozzá mixeljük meg és már tölthetjük is a tésztába.

Jó étvágyat!




A máktekercs aszalt szilvából készült lekvárral, liszt nélkül recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban.