Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Mákolaj 0,25 liter, hidegen sajtolt
3.050 Ft (2.402 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Mákolaj 0,25 liter, hidegen sajtolt

3.050 Ft (2.402 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
2.895 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Még 10 db Raktári és bolti készleten

A mákolaj sok jó tulajdonsággal bíró, finom olaj, melyet akár külsőleg is használhatunk. Magas az E-vitamin tartalma és összetételében dominálnak a többszörösen telítetlen zsírsavak.

Leírás

Mákolaj, hidegen sajtolt

A mákolaj 100% mákból hideg sajtolásos eljárással készül. A mákolaj fogyasztása számos előnnyel bír. Telítetlen zsírsav tartalma által csökkenti a rossz és növeli a jó koleszterinszintet. Stresszcsökkentő hatást tulajdonítanak neki: fokozhatja az agy teljesítőképességét, erősítheti az idegeket és nyugtató hatással rendelkezik. Támogatja az immunrendszer működését, ezáltal segít a szervezet ellenállóképességének növelésében. Antioxidáns hatású, segíti a szervezetet a szabadgyökök elleni védekezésben.
De használhatjuk a bőrre is külsőleg: segít szebbé tenni, felgyorsíthatja a sebgyógyulást, csökkentheti a gyulladást. Ajánlott töredezett, száraz bőrre.

A mákolaj vitamin és ásványianyag tartalma

Sok E-vitamint tartalmaz, ami egy erős antioxidáns, jó hatással van az agyra és a szívre, jót tesz a bőrnek is.
Bár a mákszemek gazdag vas és kalciumforrást jelentenek, azonban a mákolaj nem tartalmazza ezeket, mivel a sajtoláskor csak a zsíroldékony anyagok kerülnek az olajba.
A mákolaj legnagyobb részben linolsavat, emellett olajsavat tartalmaz.



A MÁKOLAJ ELŐNYEI


• Hidegen sajtolt
• Telítetlen és többszörösen zsírsavakat tartalmaz
• Sok E-vitamint tartalmaz
• Fokozhatja a szellemi teljesítőképességet
• Stresszcsökkentő hatású
• Antioxidánsokat tartalmaz, támogatja az immunrendszer működését
• Külsőleg is alkalmazható a bőrre
 


A mákolaj konyhai felhasználása

Kellemes ízű olaj, amelyet felhasználhatunk salátákhoz, különböző önteteket készíthetünk vele, de akár péksütemény vagy palacsinta is készülhet vele. 

Nyomokban mandulát, szezámmagot, diót tartalmazhat.

Paraméterek

100g mákolaj tápértéke
Energia KJ-ban 3452
Energia Kcal-ban 839
Zsír 100g
- amelyből telített zsírsav 12g
Szénhidrát 0g
- amelyből cukor 0g
Fehérje
0g

Egyszerű recept mákolajjal

A legegyszerűbb recept mákolajjal

Kalácsszeleteket vagy kenyérszeleteket kenjünk meg mézzel és mákolajba mártogatva, esetleg gyömbértea mellé fogyasszuk el. Egyszerű, finom, és nem utolsósorban: egészséges.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 03. 03. -

Hasonló termékek