Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Majonézes krumpli napraforgó majonézzel recept

   
Az ünnepi asztalokon gyakran tálalt, hidegtálak alapjául szolgáló köret, amelyet mindenki szeret. Nem sok munka, egyszerűen elkészíthető, hűtőben 3 napig jól tárolható, szépen díszíthető étel.

Vegán, gluténmentesen elkészíthető, tojás nélküli, növényi tejszínnel készült köret.

A mi változatunk különlegessége, napraforgómagot használtunk a majonéz alapjául, amely nem csak különlegesen finom, hanem ugyanolyan sima konzisztenciájú is, mint tojásból készült testvére.

Hozzávalók 4 adaghoz 

8 db közepes méretű salátakrumpli (kifliburgonya)
3-4 zöldhagymaszár
1/2 piros kaliforniai paprika / 1 kápia
1 púpos bögre napraforgómag
1-2 gerezd fokhagyma / 1 mokkáskanál por
1 kisebb citrom leve
, bors
mokkáskanál kurkuma
1 kávéskanál agaveszirup
1 evőkanálnyi mustár
2 evőkanálnyi olívaolaj (boltjainkban kapható)
1 doboz növényi tejszín

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán olvasható információkat is.)



Előkészületek:

A krumplit héjában főzzük meg és hagyjuk kihűlni. Karikázzuk fel vagy vágjuk kis kockákra.
A napraforgómagot áztassuk be néhány órára vagy öntsük le forró vízzel és hagyjuk állni legalább egy órát.

Elkészítés:

1. Készítsük el a majonézt: A beáztatott napraforgóról öntsük le az áztató levet és tegyük bele a turmixolóba. Tegyük hozzá a növényi tejszínt, az agavet, a citrom levét, fokhagymát, mustárt, fűszereket, sót. Turmixoljuk simára. Kóstolgassuk, intenzív ízű, inkább kicsit túlízesített legyen, hiszen a krumpli még sokat szelídít majd az ízén.
2. A felszeletelt krumplit az étolajon egy picikét pirítsuk meg. (Ez a művelet el is hagyható, de finomabb lesz, ha nem hagyjuk ki.) Szűrőkanállal szedjük ki a krumplit, az olajat ne tegyük a majonézbe.
3. A krumplihoz keverjük hozzá az apró karikákra vágott újhagymát a zöld szárával együtt. Keverjük hozzá a piros, apróra vágott paprikát. Forgassuk össze.
4. Öntsük le a majonézzel.
5. Tálalás előtt 2-3 órára tegyük a hűtőbe.

Jó étvágyat!




A majonézes krumpli napraforgó majonézzel hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.