Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Napraforgómag hántolt, natúr 1kg

Napraforgómag hántolt, natúr 1kg Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
810 Ft (638 Ft + ÁFA)

(810 Ft/kg) - RAKTÁRON
Fehérje: 24g / 100g


A napraforgómag kiemelkedő B1- és E-vitamin forrás, élelmirostban gazdag. Jó kalcium- és fehérjeforrás. Tartalmaz nikotinsavat, foszfort, vasat, káliumot.

Átlagos értékelés: Nem értékelt

MOST NAGYON MEGÉRI BULKSHOP BOLTOKBAN VÁSÁROLNI

 

Leírás

A napraforgómag B1, B2 vitaminokat, kalciumot, nikotinsavat, foszfort, vasat, káliumot, növényi zsírokat és sok fehérjét tartalmaz. Kiemelkedő E-vitaminbomba, - az E-vitamin köztudottan az öregedés elleni vitamin. Összetevői között megtaláljuk a karotinoidot is, ami javítja a bőr, a haj és a köröm állapotát.

A magbél nyersen, olajban sütve, vagy szárazon pirítva is ehető. A szárazon pirított napraforgó mag kellemesebb, aromás ízű. A nyers mag csíráztatva és salátákba, szendvicsek tetejére szórható. A napraforgómagot változatosan használhatjuk kenyérsütéshez, pogácsákhoz, kekszekhez, ragukban, levesek tetejére szórva, műzlikben. Értékes olaj sajtolható belőle.
Észak-Amerika nyugati részéről származik és 1510-ben került Európába, ahol 200 éven keresztül dísznövényként termesztették. A mag értékét 1716-ban Bunyan angol patikus fedezte fel.

100g naprforgómag tápértéke

Energia KJ-ban: 2407    
Energia Kcal-ban: 580    
Zsír: 44g    
 - amelyből telített zsírsav: 4,4g    
Szénhidrát: 19g    
 - amelyből cukor: 2,3g    
Fehérje: 24g    
Só: 0g    


Recept: spagetti napraforgó olajjal és zöldfűszerekkel

Hozzávalók:

- 50 dkg spagetti
- 1 csokor koriander
- 2 szál bazsalikom
- 1 szelet szendvicskenyér
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 12 dkg napraforgómag
- 5 evőkanál napraforgó olaj
- 1,5-2 dl zöldségleves kockából

Elkészítés:
A spagetti számára feltesszük a vizet melegedni.
A zöldfűszereket leöblítjük, és nem túl apróra vágjuk, a fokhagyma héját leszedjük és levágjuk a kenyér héját.
A zöldfűszereket, a fokhagymát, a kenyeret, 10 dkg napraforgómagot, az olajat és a zöldséglevest összeturmixoljuk, sóval ízesítjük.
Az időközben megfőtt tésztát leszűrjük és a szószba beleforgatjuk.
A maradék napraforgómagot szárazon megpirítjuk és a tésztára szórjuk.

 
Cikkszám: 20014

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés