Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Mazsola 1kg

mazsola 1kg bulkshop Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.060 Ft (835 Ft + ÁFA)

(1.060 Ft/kg) - RAKTÁRON
Fehérje: 2,7g / 100g


Összetétel: 100% mazsola. Rendszeres fogyasztása karbantartja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javítja a szem egészségét. Antioxidáns hatása van.

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!

MOST NAGYON MEGÉRI BULKSHOP BOLTOKBAN VÁSÁROLNI

 

Leírás

A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg.
Rendszeres fogyasztása karbantartja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javítja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.
A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscukor gyorsan felszívódik. Mazsolával ízesítenek nagyon sokféle süteményt, tortát, töltelékeket, fagylaltokat, pudingokat, zabkását és müzliket.
Vannak olyan szőlőfajták, amelyek mag nélküliek, vagy csak egy magjuk van. Ezek a legalkalmasabbak mazsola előállítására.
A mazsola készítés legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkán megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják.
Mazsola termelésben élenjáró országok: Törökország, Görögország, Oroszország, Örményország, Grúzia, Ausztrália, Irán, Kalifornia/USA. Magyarországon a mazsolát a XVI. század óta ismerik.

100 gramm mazsola tápértéke:

Energia KJ-ban: 1410    
Energia Kcal-ban: 332    
Zsír: 0,8g    
 - amelyből telített zsírsav: 0g    
Szénhidrát: 77,1g    
 - amelyből cukor: 65,4g    
Fehérje: 2,7g    
Só: <1g     

 

Receptötletek mazsolával

1, Édes bulgur mazsolával és idénygyümölcsökkel recept
2, Nyers sütemény recept
3, Mákos tészta recept
4, Quinoakása aszalt gyümölcsökkel
5, Bulkshop energiaszelet recept
6, Zellersaláta aszalt gyümölcsökkel és mandulával
7, Szaloncukor recept
8, Mézes puszedli aszalt gyümölcsökkel
9, Gluténmentes kuglóf aszalt gyümölcsökkel

Recept: mazsolás kuszkusz

Hozzávalók:
- 400 g kuszkusz
- 60 g mazsola
- 600 ml zöldséglé leveskockából
- 40 g vaj
- másfél kávéskanál currypor

Elkészítés:
Tegyük a kuszkuszt egy hőálló tálba, és öntsük rá a leveskockával felforralt vizet. Fedjük le és hagyjuk állni, hogy feligya a zöldséglevet. Ha már nincs leve, és még forró, keverjük bele a vajat, a curryport és a mazsolát. Tálalásig tartsuk lefedve.


Cikkszám: 20170

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2017. 06. 20.
Imádom a mazsolát!

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés