Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Aszalt szilva 500g, magozott

Aszalt szilva 500g, magozott Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
860 Ft (677 Ft + ÁFA)

(1.720 Ft/kg)

RAKTÁRON

összetevők: aszalt szilva, nátrium-szorbát

Fehérje: 3,5g / 100g

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!

MOST NAGYON MEGÉRI BULKSHOP BOLTOKBAN VÁSÁROLNI

 

Leírás

A szilva a középkor végén tűnt fel és egyaránt megterem a Kárpát-medencében, a Balkánon és Ázsiában is honos.

Számtalan formában kedvelt gyümölcs: nyersen, aszalva, lekvárként, és pálinkát is főznek belőle.

A szilva gazdagon tartalmaz A- B- és C-vitamint. Bővelkedik cinkben, ami nélkülözhetetlen a hormonháztartás és a bőr egészsége védelmében. Igen magas a kálium-, kalcium- , foszfor- és magnéziumtartalma.
Rostokban igen gazdag, ennek eredményeként kiváló emésztésserkentő.

A szilva a leggazdaságosabban aszalható gyümölcs. Akkor lesz a legfinomabb, ha túléretten szedik le a fáról.
Az aszalt szilva kiváló immunerősítő, védi a sejteket, erősíti a csontokat, jótékonyan hat a memóriára, lúgosít. gazdagon tartalmaz antioxidánsokat. Regenerál és szebbé teszti a bőrt. Nemcsak táplál, de egészségünknek is jót tesz.
Az aszalt szilvát fogyasztják önálló édességként, desszertekhez, süteményekben, gyümölcskenyerekben, müzlikben, ragukban elkészítve is.

100 gramm aszalt szilva tápértéke: Energia KJ-ban: 1199    
Energia Kcal-ban: 284    
Zsír: 1,2g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,2g     
Szénhidrát: 60g    
 - amelyből cukor: 60g    
Fehérje: 3,5g    
Só: 0,03g    

 

Recept: aszalt szilvás párolt káposzta

Hozzávalók:
- 1 kis fej lilakáposzta
- 20 dkg aszalt szilva
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 ek cukor
- só ízlés szerint
- 3 ek citromlé
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 db babérlevél

Elkészítés:
A legyalult káposztát megsózzuk és fél órát állni hagyjuk. Ezután a cukorral és a citromlével , a babérlevéllel, a balzsamecettel az olajon megpároljuk. Amikor félig már megpuhult. hozzáadjuk az aszalt szilvát is és készre pároljuk.
 

Cikkszám: 20172

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 16.
Imádjuk, lekvárnak is.
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 15.
Én is most ettem..imádom a legkedvencebb gyümölcsöm..lekvárt is sokat teszek el jó beszterceit..és a pálesz ebből a gyümölcsből a legjobb..
| 5 / 5 csillag!
2017. 03. 09.
Tehát 2000 Ft kilója?! A minap vettem, nem emlékszem pontosan, de valamivel 3000 Ft fölötti kilónkénti áron (persze, csak negyed kilót), szóval ez egy nagyon jó ajánlat.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés