Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Amaránt mag 500g

Amaránt mag 500g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
580 Ft (457 Ft + ÁFA)

(1.160 Ft/Kg)

RAKTÁRON

Fehérje: 16g / 100g

Átlagos értékelés: Nem értékelt

MOST NAGYON MEGÉRI BULKSHOP BOLTOKBAN VÁSÁROLNI

 

Leírás

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink, valamint egyéb mikroelem forrás. Nem csak a vegetáriánusok számára hasznos, de a vashiányosok táplálkozásához rendkívül fontos. A legnagyobb kalcium forrást jelentő élelmiszer.
Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonaféléknél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére, és a szívizom működésére. Nem csak ételeink remek alapanyaga, de dísznövényként is megállja a helyét.
Ezeket a beltartalmi értékeket még értékesebbé teszi az amaránt gluténmentessége, amelynek köszönhetően lisztérzékenyek számára is ajánlható A nyers, egész mag főzve, enyhén fűszerezve a hajdinakásához hasonló kitűnő köret.
Az amaránt őshazája Közép-Amerika: az inkák, aztékok nagyon hamar felfedezték egyedülálló beltartalmi értékeit, és folyamatosan termesztették már 5-6000 évvel ezelőtt.

100 gramm amarántmag tápértéke:

Energia KJ-ban: 1520    
Energia Kcal-ban: 362    
Zsír: 8,5g    
 - amelyből telített zsírsav: 2,1g    
Szénhidrát: 63g    
 - amelyből cukor: 3,9g    
Fehérje: 16g    
Só: <0,1g     

Recept: brokkolis amarántkrémleves

Hozzávalók:

- 1 közepes brokkoli
- 5 dkg amaránt
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg zeller
- zöldség alaplé
- só
- őrölt kömény
- snidling vagy petrezselyem
- olívaolaj

Elkészítés:

Az amarántot a forró olajon átforgatjuk, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, a feldarabolt zöldségeket és felöntjük a zöldség alaplével. Hozzáadjuk a fűszereket és ha minden puhára főtt, botmixerrel leturmixoljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá ízlés szerint zöldség alaplevet. Tálaláskor díszítsük a tetejét a zöldfűszerekkel. 

 

Cikkszám: 20056

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés