Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Lilahagymás kenyér vegán pecsenyezsírral recept

   
Lilahagymás zsíros kenyér. Gluténmentes, vegán szendvics nosztalgiakedvelőknek. 
Kicsit az elveinkhez, diétánkhoz, táplálkozási módunkhoz igazítottuk a zsírt is és a kenyeret is. A vega zsírunk páratlanul finom lett, a kenyerünk könnyű, laza, fehér, jó szagú, ropogós héjú.

bulkshop magyar vallalkozas
Sajnos a kenyér fantasztikusságát a képeken nem igazán tudjuk megmutatni, mert a fotózás miatt sietnünk kellett, még melegen kellett felszeletelni, ezt pedig még a búzalisztből készült kenyerek sem igazán szeretik.

Azt tanácsoljuk nektek, hogy előző nap vagy legalább is reggel süssétek meg az este felszeletelendő kenyeret, hogy legyen ideje kihűlni, jól szeletelhetővé válni.
 

Hozzávalók a kenyérhez

1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) meleg, nem forró, inkább langyos közeli hőmérsékletű víz
1 és 1/4 csésze csicseriborsóliszt
1 csésze barna rizsliszt
1 csésze tápiókakeményítő
1 bögre burgonyakeményítő
2 kávéskanál útifű maghéj*
1 mokkáskanál konjakliszt*
1 evőkanál olíva vagy más étolaj 

kenyérfűszer (amit szerettek)
1 csomag porélesztő (1 evőkanál) + 1 evőkanálnyi cukor (mi kókuszcukrot használtunk)*



nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


A kenyér elkészítése

1. Keverjük össze a víz felét, cukrot és az élesztőt, hagyjuk kicsit állni, míg az élesztő dolgozni kezd. (5-7 perc)
2. Keverjük össze a liszteket, sót, a választott fűszereket, útifűt és konjaklisztet.
3. Adjuk hozzá a száraz anyagokhoz az élesztős keveréket és a meleg víz másik felét.
Ragacsos, nem formázható tésztát kapunk, amelyet tegyünk, igazítsunk be a sütőedénybe.
4. Fedjük le és hagyjuk duplájára kelni (körülbelül 40 perc). A tészta látványosan és gyönyörűen megkel.
5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyük be a kenyerünket, körülbelül 35-40 perc alatt sül meg. Kopogtassuk meg, ha kívül kemény és a kopogtatásra kongó, üres hangot ad, akkor jó és sült a kenyér.
6. A vegán zsír hozzávalóit és elkészítését lásd egy korábbi receptünkben:
Vega pecsenyezsír és fűszersó

Nézzétek meg két korábbi, nagyon jó, gluténmentesen elkészíthető, vegán kenyerünk receptjét is.
Gluténmentes vegán kenyér recept
Gluténmentes vegán kenyér-recept 2

Megjegyzés:
* Az útifű, konjakliszt, cukor, a receptből nem kihagyható. Pontosabban, az útifű és a konjakliszt helyett xantángumit használhatunk. A cukor az élesztő aktivizálásához kell, cukorpótlókkal nem kiváltható.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A lilahagymás kenyér vegán pecsenyezsírral recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: KENYEREK  |  KRÉMEK  

 

bulkshop recept


                                                                       TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA