Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Lilahagymás kenyér vegán pecsenyezsírral recept

   
Lilahagymás zsíros kenyér. Gluténmentes, vegán szendvics nosztalgiakedvelőknek. 
Kicsit az elveinkhez, diétánkhoz, táplálkozási módunkhoz igazítottuk a zsírt is és a kenyeret is. A vega zsírunk páratlanul finom lett, a kenyerünk könnyű, laza, fehér, jó szagú, ropogós héjú.

Sajnos a kenyér fantasztikusságát a képeken nem igazán tudjuk megmutatni, mert a fotózás miatt sietnünk kellett, még melegen kellett felszeletelni, ezt pedig még a búzalisztből készült kenyerek sem igazán szeretik.

Azt tanácsoljuk nektek, hogy előző nap vagy legalább is reggel süssétek meg az este felszeletelendő kenyeret, hogy legyen ideje kihűlni, jól szeletelhetővé válni.

Hozzávalók a kenyérhez

1.5 bögre meleg, nem forró, inkább langyos közeli hőmérsékletű víz
1 és 1/4 csésze csicseriborsóliszt
1 csésze barna rizsliszt
1 csésze tápiókakeményítő
1 bögre burgonyakeményítő
2 kávéskanál útifű maghéj*
1 mokkáskanál konjakliszt*
1 evőkanál olíva vagy más étolaj (olíva olaj kapható boltjainkban)

kenyérfűszer (amit szerettek)
1 csomag porélesztő (1 evőkanál) + 1 evőkanálnyi cukor (mi kókuszcukrot használtunk)*



Elkészítés

1. Keverjük össze a víz felét, cukrot és az élesztőt, hagyjuk kicsit állni, míg az élesztő dolgozni kezd. (5-7 perc)
2. Keverjük össze a liszteket, sót, a választott fűszereket, útifűt és konjaklisztet.
3. Adjuk hozzá a száraz anyagokhoz az élesztős keveréket és a meleg víz másik felét.
Ragacsos, nem formázható tésztát kapunk, amelyet tegyünk, igazítsunk be a sütőedénybe.
4. Fedjük le és hagyjuk duplájára kelni (körülbelül 40 perc). A tészta látványosan és gyönyörűen megkel.
5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és tegyük be a kenyerünket, körülbelül 35-40 perc alatt sül meg. Kopogtassuk meg, ha kívül kemény és a kopogtatásra kongó, üres hangot ad, akkor jó és sült a kenyér.
6. A vegán zsír hozzávalóit és elkészítését lásd egy korábbi receptünkben:
https://www.bulkshop.hu/receptek/vega-pecsenyezsir-es-fuszerso-recept

Nézzétek meg két korábbi, nagyon jó, gluténmentesen elkészíthető, vegán kenyerünk receptjét is.
https://www.bulkshop.hu/receptek/glutenmentes-vegan-kenyer-recept2
https://www.bulkshop.hu/receptek/glutenmentes-vegan-kenyer-recept

Megjegyzés:
* Az útifű, konjakliszt, cukor, a receptből nem kihagyható. Pontosabban, az útifű és a konjakliszt helyett xantángumit használhatunk. A cukor az élesztő aktivizálásához kell, cukorpótlókkal nem kiváltható.

Jó étvágyat!





A lilahagymás kenyér vegán pecsenyezsírral recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.