Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Lenmagpehely 500g

Ár:
660 Ft
550 Ft (433 Ft + ÁFA)

lenmagpehely fogyasztható reggelire napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve. Bele lehet keverni müzlibe, joghurtba, használható kenyérsütéshez, fogyasztható süteményekbe belesütve. Fehérje: 21g / 100g

Minőségét megőrzi: 2022.03.13

Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Bővebben a lenmagpehelyről

A lenmagpehely kiváló növényi fehérjeforrás

A len az egyik legértékesebb forrása táplálékunknak. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, réz, fluor, jód.
Kiváló omega-3 forrás, így gyulladáscsökkentő hatású, és megakadályozza az érelmeszesedést. Olajtartalmának 72 %-a esszenciális zsírsav. Nyálkatartalmú növény, a bélben megduzzad és segíti a bélperisztaltikát. A lenmagot bélrenyheség, székrekedés esetén ajánlott fogyasztani. Magjából olajat is préselnek és lisztet készítenek a kisajtolt magvakból. 

A lenmag hatásai

A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat.
Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak legjobb növényi forrása.
Gátolja a káros zsírok lerakódását az erek falán.
Védi a kapillárisokat, az agyban és a vesében futó ereket.
Mivel beolajozza a porcokat, enyhíti az ízületi fájdalmakat.
Bőrnyugtató, sebgyógyító és köhögéscsillapító.
Emésztést serkentő.
A lenmag magas rosttartalmával segíti a méreganyagok mielőbbi kiürülését és támogatja a tápanyagok jobb felszívódását.

Miért lenmagpehely?

A lenmag fogyasztására az egyik legjobb feldolgozási mód a pelyhesítés, ami a magok finom (például lisztes állagú) lapításával, illetve őrlésével érhető el. Ha csupán összetörik, vagy ledarálják a lenmagot, úgy a finom feltárás értékei kevésbé érvényesülnek, és a mag megkeseredhet, az erőteljes oxidáció miatt. A pelyhesítés a lenmagot az emésztőnedvek számára könnyedén hozzáférhetővé teszi. 

A lenmagpehely fogyasztása

A lenmagpehely fogyasztható reggelire napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve. Bele lehet keverni müzlibe, joghurtba, használható kenyérsütéshez, fogyasztható süteményekbe belesütve. Közvetlen fogyasztásához bőséges folyadékbevitel szükséges, 3 dl/1 evőkanál.

100 gramm lenmagpehely tápértéke:

Energia KJ-ban: 2276    
Energia Kcal-ban: 553    
Zsír: 43,1g    
 - amelyből telített zsírsav: 6,8g    
Szénhidrát: 2,3g    
 - amelyből cukor: 2,3g    
Fehérje: 21g    
Só: <1g    


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



Cikkszám: 20148

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

veganuar

VEGANUÁR KIHÍVÁS -  ÚTMUATÓINKKAL ÉS ÉTREND TIPPJEINKKEL SEGÍTÜNK, HOGY ZÖKKENŐMENTESEN VÁLTHASS NÖVÉNYI ÉTRENDRE

MIÉRT ÉRI MEG ÉS MIT KAPSZ TŐLÜNK?
• EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA VÁLTHATSZ LEMONDÁSOK NÉLKÜL
• KOMPLETT ÚTMUTATÓKAT KAPSZ, HOGY MIT MIVEL ÉS HOGYAN ÉRDEMES HASZNÁLNI 
• RECEPTEK MINDEN NAP VEGANUÁRBAN
• NÖVÉNYI ÉTREND TUDÁSBÁZIS BEVÁLT PRAKTIKÁKKAL 

Keresés