Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Menü

Lencse 2kg

Lencse 2kg bulkshop Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.280 Ft (1.008 Ft + ÁFA)

(610 Ft/kg) - RAKTÁRON

Fehérje: 21,89g / 100g

Átlagos értékelés: Nem értékelt

MOST NAGYON MEGÉRI BULKSHOP BOLTOKBAN VÁSÁROLNI

 

Leírás

Étrendi hatását és biológiai értékét tekintve a lencse felülmúlja babot, vagy a borsót. 28% könnyen emészthető fehérjét és szabad aminosavakat, B1, B2 vitamint tartalmaz. Mivel a glikémiás indexe alacsony, cukorbetegek is fogyaszthatják.
A lencse fontos fehérjeforrás, a vegetáriánusok számára elsőrendű táplálék.
Indiában lisztformában is mindennapos élelmiszer.
A lencséből leggyakrabban leves vagy főzelék készül, de salátának is kitűnő. Főzés előtt néhány órára be szokták áztatni, így hamarabb megfő.
Ázsia hegyvidékeiről terjedt el. Jelenleg Európa déli, délkeleti részein, főleg a Földközi-tenger mentén fekvő országokban termesztik. Termesztése csak a mérsékelten meleg és nem szélsőségesen száraz éghajlatú vidékeken eredméyes. Magyarországon a vetésterülete nem számottevő.

100 gramm lencse tápértéke:

Energia KJ-ban: 1287    
Energia Kcal-ban: 308    
Zsír: 4,62g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,77g    
Szénhidrát: 28,88g    
 - amelyből cukor: 2,59g    
Fehérje: 21,89g    
Só: <0,01g     

 

 


Recept: lencsesaláta

Hozzávalók

- 25 dkg lencse
- 5 dkg vaj
- 1 db vöröshagyma (apróra vágva)
- 10 dkg sárgarépa (kockára vágva)
- 5 dl zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor felaprított petrezselyem

Elkészítés:
1. A lencsét néhány órás áztatás után leszűrjük.
2. A hagymát pici zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felaprított sárgarépát és még néhány percig pirítjuk. Beletesszük a lencsét, a sót, a borsot és felöntjük a zöldséglével. Mire a levét elfővi, a lencse megpuhul.
3. Elkeverjük a mustárt az ecettel, és részletekben hozzáöntjük az olajat. A mustáros mártást a lencsével alaposan összekeverjük és a felaprított petrezselymet beleforgatjuk.

 
Cikkszám: 20086

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Akik ezt vásárolták, vettek még

Keresés