Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Kuszkusz 1kg
1.450 Ft (1.142 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Kuszkusz 1kg

1.450 Ft (1.142 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
2 db vagy több
1.380 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A kuszkusz segíthet a fogyásban. Jelentős mennyiségben tartalmaz szelént, nem tartalmaz cukrot és zsírt, segítheti az egészséges szívműködést. Fehérje: 13,2g / 100g
 

Leírás

A kuszkusz előnyös jellemzői

A kuszkusz főleg szénhidrát, de tele van egészséges tápanyagokkalA kuszkusz tele van egészséges tápanyagokkal, mint a rostok és a teljes kiőrlésű gabonafélék.


Tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat.
Az ásványi anyagok közül megemlítendő többek között a magnézium, a kalcium, a kálium, a foszfor, a szelén és a folsav. Ezek a tápanyagok erősítik a csontokat, az immunrendszert és az izmokat is. A kuszkuszfogyasztás jót tehet a vérkeringésnek is, segítheti az egészséges szívműködést.
A kuszkusz támogathatja a fogyást, teltségérzetet ad, ezáltal csökkenti az éhséget.
Jelentős mennyiségben tartalmaz szelént, ami egy erős antioxidáns, erősíti az immunrendszert.
Tartalmaz kolint, mely hozzájárul az anyagcsere, az agy, az idegek és a máj hatékony működéséhez.
Folsav tartalma révén szerepet játszik a vörösvérsejtek képzésében.
Nem tartalmaz cukrot és zsírt.

 

Hogyan készül a kuszkusz?

Enyhén benedvesített és belisztezett, gríz állagúra darált durumbúzából készül. A lisztes víz bevonja a parányi gömböket. Szitálással méret szerint szétválogatják, és a napon szétterítve kiszárítják. Apróbb és nagyobb szemű változatai is népszerűek. Az apróbbak neve „szeffa”, főként édességekhez, töltelékekhez használják. A nagy szeműt „mhammszának” hívják a marokkóiak.
Európában bulgur néven ismert egy nagyobb szemű kuszkuszféleség: ezt használják gyakran kuszkuszsaláta készítésekor.
 

A kuszkusz konyhai felhasználása

Édes és sós ételek egyaránt készíthetők belőle, de köretnek vagy egytálételnek, desszertnek is kiváló.
A száraztésztához hasonlóan, szinte korlátlan ideig eltartható. A kuszkuszt nagyon könnyű elkészíteni.
A kuszkusz egy észak-afrikai, berber eredetű tésztaétel, amit a világon szinte már mindenhol ismernek.


 

A kuszkuszt édes és sós ételekhez is felhasználhatjuk100 gramm kuszkusz tápértéke:

Energia KJ-ban: 1565    
Energia Kcal-ban: 369    
Zsír: 2g    
 - amelyből telített zsírsav: 0,4g    
Szénhidrát: 72,9g    
 - amelyből cukor: 3g    
Fehérje: 13,2g    
Só: 0,01g    


A kuszkusz elkészítése - rövid videó



 

Receptek kuszkusszal Receptfinomságok kuszkusz felhasználásával.

Kuszkuszgombóc recept 
Töltött paradicsom kuszkusszal 

 

Édes kuszkusz aszalt gyümölccsel

Hozzávalók:

- 20 dkg kuszkusz
- 2 dl növényi tejszín
- 4 dl növényi tej
- 1 marék tetszés szerinti aszalt gyümölcs apróra vágva
- 1 narancs leve
- 1 marék mandula, vagy pisztácia
- 2 ek. méz
- csipetnyi fahéj

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöt áztassuk meleg vízben, hogy megpuhuljon.
Forraljuk fel a tejet a tejszínnel, adjuk hozzá a kuszkuszt, keverjük bele az aszalt gyümölcsöt, a narancs levét, a magokat, a mézet, és fedő alatt hagyjuk, hogy teljesen magába szívja a folyadékot. Amikor a szemek már pergőssé váltak, szedjük tálkákba és a tetejüket szórjuk meg a fahéjjal.

 
 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 
Cikkszám: 20132

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 02. 08. -
Nagyon hamar kész, viszonylag semleges az íze, így több mindenhez is fel tudom használni. Még egészséges is.