Kuszkusz 1kg/2kg
(790Ft/kg - 850Ft/kg) - RAKTÁRON |
|
|
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Ár: | Cikkszám: | Kép: | Név: | Kosárba |
1.580 Ft (1.244 Ft + ÁFA)
|
20132
|
Kuszkusz 2kg
|
|
|
850 Ft (669 Ft + ÁFA)
|
20705
|
Kuszkusz 1kg
|
|
Leírás
A kuszkusz egészséges anyagokat tartalmaz, mint a rostok és a teljes kiőrlésű gabonafélék. Segíti a fogyást; teltség érzetet ad, ezáltal csökkentve az éhséget. Jelentős mennyiségben tartalmaz szelént, nem tartalmaz cukrot és zsírt, segíti az egészséges szívműködést.
Enyhén benedvesített és belisztezett, gríz állagúra darált durumbúzából készül. A lisztes víz bevonja a parányi gömböket. Szitálással méret szerint szétválogatják, és a napon szétterítve kiszárítják. Apróbb és nagyobb szemű változatai is népszerűek. Az apróbbak neve „szeffa”, főként édességekhez, töltelékekhez használják. A nagy szeműt „mhammszának” hívják a marokkóiak. Európában bulgur néven ismert egy nagyobb szemű kuszkuszféleség: ezt használják gyakran kuszkuszsaláta készítésekor. Édes és sós ételek egyaránt készíthetők belőle.
A száraztésztához hasonlóan, szinte korlátlan ideig eltartható. A kuszkuszt nagyon könnyű elkészíteni.
A kuszkusz egy észak-afrikai, berber eredetű tésztaétel, amit a világon szinte már mindenhol ismernek.
100 gramm kuszkusz tápértéke:
Energia KJ-ban: 1565Energia Kcal-ban: 369
Zsír: 2g
- amelyből telített zsírsav: 0,4g
Szénhidrát: 72,9g
- amelyből cukor: 3g
Fehérje: 13,2g
Só: 0,01g
Receptek kuszkusszal

Kuszkuszgombóc recept Töltött paradicsom kuszkusszal
Édes kuszkusz aszalt gyümölccsel
Hozzávalók:
- 20 dkg kuszkusz
- 2 dl tejszín
- 4 dl tej
- 1 marék tetszés szerinti aszalt gyümölcs apróra vágva
- 1 narancs leve
- 1 marék mandula, vagy pisztácia
- 2 ek. méz
- csipetnyi fahéj
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöt áztassuk meleg vízben, hogy megpuhuljon.
Forraljuk fel a tejet a tejszínnel, adjuk hozzá a kuszkuszt, keverjük bele az aszalt gyümölcsöt, a narancs levét, a magokat, a mézet, és fedő alatt hagyjuk, hogy teljesen magába szívja a folyadékot. Amikor a szemek már pergőssé váltak, szedjük tálkákba és a tetejüket szórjuk meg a fahéjjal.
További képek

