Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Kukoricalisztes, ananászos, epres fordított sütemény recept

   
Gluténmentesen elkészíthető desszert. 
Ezt a süteményt gyakorta megsütjük, igen nagy népszerűségnek örvend a bulkshopos fiúk körében.

A receptek között is megtaláljátok egy régebbi, körtés, csokis változatát. https://www.bulkshop.hu/receptek/forditott-kortes-glutenmentes-kukoricalepeny-recept

A mostanit inkább ananászkarikákkal, eperrel/eperdzsemmel készítettük. Azért szeretjük ezt a süteményt sütni, mert elronthatatlan, bármilyen idény és nem idény gyümölccsel elkészíthető, mindig puha és laza. Jó beleharapni. Gyümölcs nélkül is elkészíthető, jó állagú, könnyen szeletelhető, bármilyen lekvárral vagy krémmel fogyasztható, tortaalapnak is kitűnő.

Szándékunkban áll vegán változatát is elkészíteni, tojás nélkül, keményítő alapú tojáspótlóval vagy lentojással. Elgondolásunk szerint úgy is működnie kell. Hamarosan jelentkezünk a recepttel.

Hozzávalók a tésztához, egy 20×30cm-es tepsihez

25 dkg lisztkeverék:
     8 dkg mandulaliszt
     12 dkg kukoricaliszt 
     2 nagy evőkanál kukoricadara
1 dl olvasztott növényi margarin/kókuszzsír
2 tojás
1 dl Cocomas
4 evőkanál eritritol
1/2 sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet 
1 kávéskanál vanília kivonat / vaníliapor
reszelt citromhéj / őrölt, szárított citromhéj
1 facsarásnyi citromlé 



Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Ananászkarikák/ ananászkonzerv lecsepegtetve + 2 evőkanál kókuszcukor
Az ananászkarikák réseinek kitöltésére 10-15 egész szem eper
Kókuszzsír a tepsi kikenéséhez

A dzsem hozzávalói

0.5 kg eper
4 evőkanál barna nádcukor/kókuszcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)

Elkészítés

1. A tepsi alját és oldalát alaposan kikenjük kókuszsírral. (Sütőpapírt is használhatunk, ez esetben a papírt zsírozzuk meg.)
2. A tepsi alját rakjuk ki ananászszeletekkel, a réseket töltsük ki egész eperszemekkel. (Lásd a képet).
3. A gyümölcsökre szórjunk 2 nagy evőkanál kókuszcukrot / barna nádcukrot (karamellizálódó cukor a jó).
4. A nedves hozzávalókat keverjük alaposan össze.
5. A száraz hozzávalókat is keverjük össze.
6. A nedves és a száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze és simítsuk a gyümölcsök tetejére a tepsibe.
7. 35 percig sütöttük 180 fokos légkeveréses sütőben. Tűpróba után kivettük a sütőből, hagytuk 1 órányi ideig kihűlni és csak utána fordítottuk rá egy deszkára.
Szép látványt nyújt, amikor megfordítjuk. Mi eperdzsemmel tálaltuk.
8. Eperdzsem elkészítése
A megtisztított epret keverjük el a cukorral, főzzük fel. Nagyon kevés vízben oldjuk fel a keményítőt és folytonos keverés mellet adjuk a fővő eperhez.





A kukoricalisztes, ananászos, epres fordított sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.