Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kukoricalisztes, ananászos, epres fordított sütemény recept

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető desszert. 
Ezt a süteményt gyakorta megsütjük, igen nagy népszerűségnek örvend a bulkshopos fiúk körében.

bulkshop magyar vallalkozas
A receptek között is megtaláljátok egy régebbi, körtés, csokis változatát: 

Fordított körtés gluténmentes kukoricalepény recept

A mostanit inkább ananászkarikákkal, eperrel/eperdzsemmel készítettük. Azért szeretjük ezt a süteményt sütni, mert elronthatatlan, bármilyen idény és nem idény gyümölccsel elkészíthető, mindig puha és laza. Jó beleharapni. Gyümölcs nélkül is elkészíthető, jó állagú, könnyen szeletelhető, bármilyen lekvárral vagy krémmel fogyasztható, tortaalapnak is kitűnő.
 

Hozzávalók az epres sütemény tésztájához

egy 20×30cm-es tepsihez


25 dkg lisztkeverék:
     8 dkg mandulaliszt
     12 dkg kukoricaliszt 
     2 nagy evőkanál kukoricadara
1 dl olvasztott növényi margarin/kókuszzsír
2 lenmagtojás vagy 2 tojásnak megfelelő tojáspótló por
1 dl Cocomas
4 evőkanál eritritol
1/2 sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet 
1 kávéskanál vanília kivonat / vaníliapor
reszelt citromhéj / őrölt, szárított citromhéj
1 facsarásnyi citromlé 


 

Hozzávalók a gyümölcsös réteghez

Ananászkarikák / ananászkonzerv lecsepegtetve + 2 evőkanál kókuszcukor
Az ananászkarikák réseinek kitöltésére 10-15 egész szem eper
Kókuszzsír a tepsi kikenéséhez
 

A dzsem hozzávalói

0.5 kg eper
4 evőkanál barna nádcukor/kókuszcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
 

 

Az ananászos, epres sütemény elkészítése 

1. A tepsi alját és oldalát alaposan kikenjük kókuszsírral. (Sütőpapírt is használhatunk, ez esetben a papírt zsírozzuk meg.)
2. A tepsi alját rakjuk ki ananászszeletekkel, a réseket töltsük ki egész eperszemekkel. (Lásd a képet).
3. A gyümölcsökre szórjunk 2 nagy evőkanál kókuszcukrot / barna nádcukrot (karamellizálódó cukor a jó).
4. A nedves hozzávalókat keverjük alaposan össze.
5. A száraz hozzávalókat is keverjük össze.
6. A nedves és a száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze és simítsuk a gyümölcsök tetejére a tepsibe.
7. 35 percig sütöttük 180 fokos légkeveréses sütőben. Tűpróba után kivettük a sütőből, hagytuk 1 órányi ideig kihűlni és csak utána fordítottuk rá egy deszkára.
Szép látványt nyújt, amikor megfordítjuk. Mi eperdzsemmel tálaltuk.
8. Eperdzsem elkészítése
A megtisztított epret keverjük el a cukorral, főzzük fel. Nagyon kevés vízben oldjuk fel a keményítőt és folytonos keverés mellet adjuk a fővő eperhez.

bulkshop webáruház






A kukoricalisztes, ananászos, epres fordított sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  MUFFINOK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA