A receptek között is megtaláljátok egy régebbi, körtés, csokis változatát:
Fordított körtés gluténmentes kukoricalepény recept
A mostanit inkább ananászkarikákkal, eperrel/eperdzsemmel készítettük. Azért szeretjük ezt a süteményt sütni, mert elronthatatlan, bármilyen idény és nem idény gyümölccsel elkészíthető, mindig puha és laza. Jó beleharapni. Gyümölcs nélkül is elkészíthető, jó állagú, könnyen szeletelhető, bármilyen lekvárral vagy krémmel fogyasztható, tortaalapnak is kitűnő.
Hozzávalók az epres sütemény tésztájához
egy 20×30cm-es tepsihez
25 dkg lisztkeverék:
8 dkg mandulaliszt
12 dkg kukoricaliszt
2 nagy evőkanál kukoricadara
1 dl olvasztott növényi margarin/kókuszzsír
2 lenmagtojás vagy 2 tojásnak megfelelő tojáspótló por
1 dl Cocomas
4 evőkanál eritritol
1/2 sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 kávéskanál vanília kivonat / vaníliapor
reszelt citromhéj / őrölt, szárított citromhéj
1 facsarásnyi citromlé
Hozzávalók a gyümölcsös réteghez
Ananászkarikák / ananászkonzerv lecsepegtetve + 2 evőkanál kókuszcukorAz ananászkarikák réseinek kitöltésére 10-15 egész szem eper
Kókuszzsír a tepsi kikenéséhez
A dzsem hozzávalói
0.5 kg eper4 evőkanál barna nádcukor/kókuszcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
Az ananászos, epres sütemény elkészítése
1. A tepsi alját és oldalát alaposan kikenjük kókuszsírral. (Sütőpapírt is használhatunk, ez esetben a papírt zsírozzuk meg.)2. A tepsi alját rakjuk ki ananászszeletekkel, a réseket töltsük ki egész eperszemekkel. (Lásd a képet).
3. A gyümölcsökre szórjunk 2 nagy evőkanál kókuszcukrot / barna nádcukrot (karamellizálódó cukor a jó).
4. A nedves hozzávalókat keverjük alaposan össze.
5. A száraz hozzávalókat is keverjük össze.
6. A nedves és a száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze és simítsuk a gyümölcsök tetejére a tepsibe.
7. 35 percig sütöttük 180 fokos légkeveréses sütőben. Tűpróba után kivettük a sütőből, hagytuk 1 órányi ideig kihűlni és csak utána fordítottuk rá egy deszkára.
Szép látványt nyújt, amikor megfordítjuk. Mi eperdzsemmel tálaltuk.
8. Eperdzsem elkészítése
A megtisztított epret keverjük el a cukorral, főzzük fel. Nagyon kevés vízben oldjuk fel a keményítőt és folytonos keverés mellet adjuk a fővő eperhez.
A kukoricalisztes, ananászos, epres fordított sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | MUFFINOK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA