Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS
660 Ft (520 Ft + ÁFA)

Kukoricakeményítő 500g

660 Ft (520 Ft + ÁFA)
Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

A kukoricakeményítő tapintásra selymes állagú. Az élelmiszeriparban, a gasztronómiában ételek sűrítéshez, dúsításhoz használható alapanyag,  pudingokhoz, süteményekhez is alkalmazható. A kukoricakeményítővel készített ételnek lágyabb, krémesebb az állaga, mintha lisztet használtunk volna. Gluténérzékenyek számára is kielégítő megoldás.

Leírás

Kukoricakeményítő

A kukoricakeményítő-gyártás során a megtisztított kukoricát törőhengereken összetörik, majd nagy tartályokban edényekben speciális folyadékban hosszabb ideig áztatják. Az ázott finom kukoricát finom lisztté őrlik és nagy kádakban vizzel elárasztják,1-2 napig állni hagyják. Ezután finom szitaszerkezeten átvezetve, a keményítőtejet nagy tartályokban felfogják és ebből a keményítőtejből vonják ki a kukoricakeményítőt.
A kukoricakeményítő tapintásra selymes állagú. Az élelmiszeriparban, a gasztronómiában ételek sűrítéshez, dúsításhoz használható alapanyag,  pudingokhoz, süteményekhez is alkalmazható. A kukoricakeményítővel készített ételnek lágyabb, krémesebb az állaga, mintha lisztet használtunk volna. Gluténérzékenyek számára is kielégítő megoldás.
Konyhai felhasználásban sűrítéskor a kukoricakeményítőt hideg folyadékkal kikeverjük, ezután csurgatjuk a forró közegbe, míg az be nem sűrűsödik. A sütemények tésztájához kis arányban keverve a tésztát különösen könnyűvé és omlóssá teszi.

100 gramm kukoricakeményítő tápértéke:

   kcal: 349
   fehérje: 0
   szénhidrát: 85
   zsír: 0
 

Receptek kukoricakeményítővel

Shirataki tészta gombás jackfruittal vagy jackfruit curryvel 
Csokis puszedli 
Citromtorta csicseriborsóliszttel 
Egyszerű tofuétel baconos szószban sütve 
Sütőtökös csokoládés puding 
Diótorta

Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt 
Jackfruittal töltött ravioli 
Céklatortácska vagy puding 
Epres zabsüti



 

Recept: palacsinta  kukoricakeményítővel

Hozzávalók:

- 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 csipet só
- 2 ek napraforgó olaj 
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 dl víz (amennyit felvesz)
- 1 kk szódabikarbóna
- 2 ek cukor
- 0.5 dl napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:
A szilárd hozzávalókat egy tálban összevegyítjük. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a vizet és az olajat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.