Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Krumplis pogácsa gluténmentesen, mandulaliszttel recept


Nagyon finom, puha, pillekönnyű, laza szerkezetű, az igazival megegyező ízértékű pogácsát sütöttünk mandulaliszt felhasználásával.

A közkedvelt krumplis pogácsa receptjét gluténmentesítettük és jól tettük. Egy klasszikus másképpen.

Igazi vendégváró, ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét, a szilveszteri és más házi bulik elmaradhatatlan kelléke lehet.

Külön előnye, hogy nem előre gyártott lisztkeverékből készült, a hozzávalók milyenségét és arányát mi magunk kísérleteztük ki, többször is megsütöttük és minden alkalommal nagyon finom, különleges pogácsáink sültek.

A honlapunkon a receptek között egy másik klasszikus, a túrós pogácsa receptjét is megtaláljátok gluténmentesített változatban.

Hozzávalók 12 darab pogácsához

Hozzávetőleges költségek 750-800 Ft

12 dkg főtt, tört krumpli
5 nagy evőkanál mandulaliszt (10 dkg)
1 mokkáskanál konjacliszt
1.5 kanál tápiókaliszt (2.5 dkg)
5 dkg növényi margarin
1 tojás
ízlés szerint
1/2 csomag porított élesztő egy leheletnyi cukorral elkeverve

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden estben olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltüntetett információkat is.)



Elkészítés

A száraz hozzávalókat alaposan keverjük el és morzsoljuk össze a zsiradékkal.
Egy tojással gyúrjuk össze. Nem kapunk nyújtható, formázható tésztát, a keverőtálban egyengessük egy kupacba és egy teljes órára parkoltassuk, kelesszük.
Egy óra után nedves kézzel formáljunk a tésztából golyókat és rakjuk egy bélelt tepsibe, egymástól kissé távolabb, mert a pogácsák a sütés során jelentősen megnőnek.
A tepsiben újra pihentessük 25-30 percet.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttük, Mielőtt kivettük, egy pogácsát megfordítottunk, hogy meggyőződjünk róla, hogy az alja is szép világosbarnára sült.

Költségek részletesebben és hozzávetőlegesen

12 dkg főtt, tört krumpli 25 Ft
5 nagy evőkanál mandulaliszt (10 dkg) 510 Ft
1 mokkáskanál konjakliszt 10 Ft
1.5 kanál tápiókaliszt (2.5 dkg) 25 Ft
5 dkg növényi margarin 80 Ft
1 tojás 40 Ft
Egyéb 50 Ft

Jó étvágyat!



A krumplis pogácsa gluténmentesen, mandulaliszttel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.