Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Krumplis csicseriborsótésztába töltött szejtán recept

   
Sós, vegán töltött tészta. Vendégváró, uzsonna vagy főétel. 
A töltött, krumplis csicseriborsótészta finomabb szerintünk, mint egy krumplis pogácsa. Már sülés közben ínycsiklandó illatokkal tölti be a konyhát. Sülés után alig lehet kivárni, amíg kissé kihűl. A benne lévő karamellizált hagyma és a szejtánszelet ízekben roppant gazdag.

bulkshop magyar vallalkozas
Eredetileg mini, vegán kolbászokkal akartuk tölteni ezt a tésztát, de volt maradék, kifőtt szejtánunk, amit felcsíkoztunk, bepácoltunk és töltelékként használtunk. Saját készítésű kolbászkákat / szeleteket is tölthettek bele, az elkészítés linkjét lásd a recept végén.

A felsorolt hozzávalókból 8-10 darab töltött sütemény lesz.

 

Hozzávalók a csicseriborsótésztához

6 közepes, főtt, tört krumpli (1.5 bögre - 1 bögre = 2,5 dl)
0.5 csésze csicseriborsóliszt



 

Hozzávalók a szejtánhoz

1 maréknyi csíkokra vágott, főtt szejtán. A szejtán elkészítését lásd itt.
Használhatunk saját készítésű vagy készen vásárolt mini kolbászkákat is.

 

Hozzávalók a szejtán / kolbászok pácolásához:

1dl-nyi szójaszósz
1 evőkanálnyi étolaj
1 kávéskanál BBQ fűszerkeverék
1 evőkanálnyi paradicsompüré
1 evőkanálnyi kókusz- vagy barna cukor
1 kávéskanál folyékony füst
só (a szójaszósz is sós)

 

Hozzávalók a sült hagymához:

1 nagyobb lilahagyma apróra vágva
2-3 gerezd aprózott fokhagyma
1 evőkanál étolaj
1 evőkanálnyi kókusz- vagy barna cukor
1/2 evőkanálnyi paradicsompüré vagy 1 lapos kávéskanál szárított, őrölt paradicsom vagy BBQ szósz
só (ha őrölt paradicsomot használunk, az sós lehet)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A tésztába töltött szejtán elkészítése

1. Pácoljuk be, ha lehetséges még előző nap vagy néhány órára a szejtánt.
2. Főzzük és törjük meg a krumplit.
3. Amíg a krumpli hűl, készítsük el a hagymát. Az étolajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, szórjuk bele a cukrot és azt is pirítsuk / karamellizáljuk rá. Tegyük bele a többi hozzávalót.
4. Gyúrjuk össze a krumplit és a csicseriborsólisztet. Tenyérnyi lapokat formázzunk belőle. Lásd a képet.
5. A tésztalapokra halmozzunk egy kupac karamellizált hagymát, tegyük a közepébe a pácléből kivett szejtánt / kolbászkát.
6. Csomagoljuk be félhold vagy henger alakúra. Lásd a képet.
7. 30 perc alatt sül. Akkor van készen, ha a töltött tészták alja már aranybarna.

Saját készítésű szejtánkolbász receptek:
https://www.bulkshop.hu/vegan-kolbasz-recept




Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A krumplis csicseriborsótésztába töltött szejtán recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN KOLBÁSZOK  |  ÉTELEK  

 

bulkshop recept


                                                                                               TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA