x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Krumplis csicseriborsótésztába töltött szejtán recept

   
Sós, vegán töltött tészta. Vendégváró, uzsonna vagy főétel. 
A töltött, krumplis csicseriborsótészta finomabb szerintünk, mint egy krumplis pogácsa. Már sülés közben ínycsiklandó illatokkal tölti be a konyhát. Sülés után alig lehet kivárni, amíg kissé kihűl. A benne lévő karamellizált hagyma és a szejtánszelet ízekben roppant gazdag.

Eredetileg mini, vegán kolbászokkal akartuk tölteni ezt a tésztát, de volt maradék, kifőtt szejtánunk, amit felcsíkoztunk, bepácoltunk és töltelékként használtunk. Saját készítésű kolbászkákat / szeleteket is tölthettek bele, az elkészítés linkjét lásd a recept végén.

A felsorolt hozzávalókból 8-10 darab töltött sütemény lesz.

Hozzávalók a tésztához

6 közepes, főtt, tört krumpli (1.5 csésze)
0.5 csésze csicseriborsóliszt




Hozzávalók a szejtánhoz

1 maréknyi csíkokra vágott, főtt szejtán. A szejtán elkészítését lásd itt.
Használhatunk saját készítésű vagy készen vásárolt mini kolbászkákat is.

Hozzávalók a szejtán / kolbászok pácolásához:

1dl-nyi szójaszósz
1 evőkanálnyi étolaj
1 kávéskanál BBQ fűszerkeverék
1 evőkanálnyi paradicsompüré
1 evőkanálnyi kókusz- vagy barna cukor
1 kávéskanál folyékony füst
só (a szójaszósz is sós)

Hozzávalók a sült hagymához:

1 nagyobb lilahagyma apróra vágva
2-3 gerezd aprózott fokhagyma
1 evőkanál étolaj
1 evőkanálnyi kókusz- vagy barna cukor
1/2 evőkanálnyi paradicsompüré vagy 1 lapos kávéskanál szárított, őrölt paradicsom vagy BBQ szósz
só (ha őrölt paradicsomot használunk, az sós lehet)

Elkészítés

1. Pácoljuk be, ha lehetséges még előző nap vagy néhány órára a szejtánt.
2. Főzzük és törjük meg a krumplit.
3. Amíg a krumpli hűl, készítsük el a hagymát. Az étolajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, szórjuk bele a cukrot és azt is pirítsuk / karamellizáljuk rá. Tegyük bele a többi hozzávalót.
4. Gyúrjuk össze a krumplit és a csicseriborsólisztet. Tenyérnyi lapokat formázzunk belőle. Lásd a képet.
5. A tésztalapokra halmozzunk egy kupac karamellizált hagymát, tegyük a közepébe a pácléből kivett szejtánt / kolbászkát.
6. Csomagoljuk be félhold vagy henger alakúra. Lásd a képet.
7. 30 perc alatt sül. Akkor van készen, ha a töltött tészták alja már aranybarna.

Saját készítésű szejtánkolbász receptek:
https://www.bulkshop.hu/vegan-kolbasz-recept

Jó étvágyat!





A krumplis csicseriborsótésztába töltött szejtán recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés