Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kókuszos tökkrém recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető pohárkrém, desszert.

Mióta megjelent a piacokon, minden nap készítünk és eszünk sütőtököt. A sütőtök kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségre jótékony hatású, köztudottan javítja a szürkületi látást, jó hatással van a májra, az emésztésre, javíthatja, megelőzheti a koszorúér betegségeket. Nem csak hasznos táplálék, hanem nagyon finom ételeket is tudunk belőle készíteni, akár édességként elkészítve, akár sós köretként megállja a helyét. Gyakori, hogy gluténmentes lisztekből készült sütemények nedvesítő hozzávalójaként találkozunk vele.

Mi most egy könnyű, habos, édes, kókuszos édességet készítettünk. Könnyű, mutatós, finom desszert.

Hozzávalók 3-4 adaghoz

2 bögre sült tök
2 dl habbá verhető kókuszkrém
1.5 dl kókusztej
1 kávéskanál agaragar
3-4 evőkanál eritritol / más fehér színű cukor, cukorpótló (több, kevesebb)
1 csipet himalája só
1 kávéskanál vanília
1 mokkáskanál kardamom
1/2 lime leve / 1 nagy facsarásnyi citromlé
1/2 tábla pici tejben olvasztott csokoládé
1 evőkanál apróbbra őrölt kókuszreszelék


Elkészítés

1. Egy evőkanál kókuszreszeléket őröljünk kissé apróbbra a kávédarálóban, de ne lisztté.
2. Az agaragart keverjük el a kókusztejben. Forraljuk fel és főzzük 1-2 percig lassú tűzön.
Tegyük félre hűlni.
3. A tököt, cukorfélét, a fűszereket és a hűlőben lévő agaragart turmixoljuk össze. Legegyszerűbben botmixerrel érdemes, kisebb teljesítményű turmixgépben esetleg elakad a sűrű massza.
4. A habot verjük fel. Egy jól lehűtőtt kókuszkrém felső, kemény rétege jó erre a célra. A felvert hab felét gyengéden keverjük bele a tökkrémbe. A hab másik felét tegyük el a rétegzéshez.
5. A csokoládét kevéske tejben olvasszuk meg.
6. Az olvadt csokoládéban keverjük el a kókuszreszeléket.
7. Az elkészített hozzávalókat rétegezzük dekoratív tálkákba, poharakba. Csoki, hab, tökkrém vagy fordítva.

Jó étvágyat!





A kókuszos tökkrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                                     

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés