Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kókuszkrém - kókusztej és jégkása - recept

   
A kókuszreszelék veszteség nélküli feldolgozása.

Kókusztej, zsíros kókuszkrém nagyon egyszerűen, kókusztejből készült jégkása receptek.

Sokszor bosszankodtunk már, hogy a kókusztej készítése után, a visszamaradt reszeléket ki kellett dobnunk. A kókusztejet is eddig egy kicsit bonyolultan, főzéssel készítettük. De most megújultunk, megreformáltuk ezeket a folyamatokat és egy bögre kókuszreszelékből három dolgot is készítettünk úgy, hogy egyetlen morzsa veszteség sem keletkezett, és mind a három étel, illetve ital nagyon finom lett.

1 teli bögre kókuszreszelékből 1.2 liter jó minőségű tejet készítettünk, annak egy részéből lett a jégkása.

1 bögre kókuszreszelék a mi mérésünk alapján pontosan 10 dkg. Ennyi reszeléknek az ára a Bulkshopban 137 forint. Ebből a mennyiségből mi 1.2 liter kókusztejet készítettünk, ez az ár elenyésző, ahhoz képest, amennyiért ezt a szupermarketekben kapjuk meg. Az elkészítés egyszerű, megéri a munkát. Az elkészült tej felhasználása sokoldalú, ahogy azt az alábbi receptekben látni fogjátok.

Kókusztej elkészítése nagyon egyszerűen.

Hozzávalók
10 dkg kókuszreszelék
1 liternyi forró víz + a felöntéshez

Elkészítés
A kókuszreszeléket forró vízbe áztassuk be, legalább egy órára.
Turmixoljuk nagyon alaposan, többször indítva a turmixot.
Egy sűrű szitán szűrjük át.
Az elkészült tejet öntsük fel vízzel, hogy 1.2 liter legyen.
Tároljuk a hűtőben. A kókusztejünk tetején vastag zsíros réteg keletkezik.
Ha zsíros, dús, vastag tejet szeretnénk, törjük össze és hagyjuk a tejben ezt a vastag zsírréteget és tároljuk úgy tovább a tejet. Ez a magas-zsírtartalmú tej.

Kókuszkrém készítése

Ha a tejünk tetején képződő zsíros réteget egyben leemeljük a továbbiakban ez kókuszkrémként sütemények, pudingok készítéséhez használhatjuk.

Jégkása készítése 2 adag

Hozzávalók

3 dl zsíros kókusztej
1 darab szeletelt, fagyasztott banán
1 bögre fagyasztott idénygyümölcs

Elkészítés
A hozzávalókat turmixoljuk össze, és sürgősen kanalazzuk be.
Megjegyzés: Így nyáridőben mi rászoktunk, hogy mindig tartunk a hűtőben felszeletelt banánt, így bármikor tudunk jégkását, sőt fagyit készíteni.



Egészségünkre és jó étvágyat!




A kókuszkrém - kókusztej és jégkása - kókuszkalács recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés