Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Kókuszkaramelles, kókuszkrémes mandulatorta recept

   
Hagyományosan, gluténmentesen, vegán életmódba beilleszthetően is elkészíthető torta.

bulkshop magyar vallalkozas
Kókuszkaramellel öntöztük meg, ami nem csak mutatóssá, de különlegessé is tette az ízét. A kókuszkaramellnél finomabb dolog aligha akad a édességek között. Mi most először készítettük el, de mostantól gyakori kiegészítője lesz a süteményeinknek. Csak azt sajnáljuk így utólag, hogy amikor a tortát a kókuszos krémmel összeállítottuk, a krém tetejére, a torta belsejébe nem locsoltunk belőle. Ti, ha elkészítitek, még megtehetitek. Mi a szeletelés után, az egyes szeletekre is csorgattunk belőle. Nagyon finom volt. Ha egyszer elkészítitek a kókuszkaramellt, mindig fogtok tartani majd a hűtőben, annyira finom, sokoldalúan felhasználható.

A torta önmagában is jól sikerült, a tésztája tojás nélkül is szellős, levegős, puha, szép színű. Ha még futja az erőtökből egy csicseriborsóléből készült pavlovát is süthettek a tetejére hab helyett. Aligha lehet majd ízben és látványban felülmúlni. Igazi ünnepi süti, ünneplő ruhában, dekoratív kalappal, mondhatni, megkoronázva.

A Pavlova elkészítését lásd: Mini Pavlova tortácskák recept

A vegán hab és vajkrém leírását és videóját nézzétek meg a recept és az elkészítési leírás végén.

 

Hozzávalók 2 kókuszkrémes mandulatorta tortalap elkészítéséhez

20 dkg mandulaliszt vagy apróra őrölt mandula (1.5 bögre -1 bögre = 2,5 dl)
20 dkg fehér búzaliszt vagy gluténmentes lisztkeverék (ezúttal előre bekevert, bolti)
10 evőkanál olvasztott kókuszzsír vagy 10 dkg növényi margarin a lisztben elmorzsolva
2.5 dl teljes zsírtartalmú kókusztej (1 bögre)
4 evőkanál eritritol vagy más fehér cukor, cukorféleség
1 kisebb citrom leve (ez elmaradhatatlan)
2 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál vanília
2 evőkanál almasűrítmény (mi DM-est használtunk) 



 

Hozzávalók a tortakrémhez

1 bögre előre áztatott kesudió
1 bögre apróbbra őrölt kókuszreszelék
1 kókuszkrém kemény, zsíros teteje a dobozból (a többit használjuk a süti tésztájához)
4 evőkanál vagy több fehér cukor, cukorféleség, eritritol porrá őrölve

 

Hozzávalók a kókuszkaramellhez


1 doboznyi (4 dl kókuszkrém)
4 nagy evőkanál kókuszcukor
1 lapos evőkanál kókuszzsír
1 kávéskanál vaníliakivonat

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A kókuszkrémes mandulatorta elkészítése

1. Előkészületek
Készítsük el a kókuszkaramellt. A karamellkészítés 45-50 percet vesz igénybe. Ezzel kezdjünk, akár előző nap, napokban is elkészíthetjük.
A sütőt 180 fokra melegítsük elő.
Béleljük ki a sütőformát papírral. (Ez fontos, a papír segítségével mozgatjuk a meleg tortalapot.)
Áztassuk be forró vízbe a kesudiót.
Őröljük meg kávédarálóban egy kicsit a kókuszreszeléket (ne porrá)
2. A tortalapok elkészítése:
A tésztánál leírt hozzávalók 2 tortalap elkészítéséhez elegendőek. Ha van két egyforma sütőformánk a bekevert tésztát felezzük el és süssünk egyszerre két közelítőleg egyforma tortalapot.
Ha nincs két egyforma sütőnk, a bekevert tésztát felezzük el és süssük két részletben, de ez esetben fontos, hogy a második adaghoz a sütőport és szódabikarbónát csak a sütéskor keverjük hozzá.
Megtehetjük azt is, hogy a tésztamennyiséget egyszerre, egy formában megsütjük - ez esetben hosszabb lesz a sütési idő - és a kisült lapot a kihűlés után derékban elfelezzük. Ez esetben nagyon fontos, hogy az elfelezéssel várjuk meg, amíg kihűl, mert a tojás nélkül sült lap könnyen törik. Kihűlés után viszont könnyedén elvágható.
3. A tortalapok elkészítésénél kövessük a szokásos utat, a száraz hozzávalókat is és a folyékony hozzávalókat is egy külön edényben keverjük össze, majd ezt egyesítsük.
4. Hamar tegyük a sütőbe. A tortalapok 15 -17 perc alatt sülnek.
5. A lapokat a bélelőpapír segítségével emeljük ki a formából és szigorúan várni kell velük a kihűlésig.
6. A krém elkészítése:
A kókuszkrémben keverjük el a választott cukrot és győződjünk meg kóstolással arról, hogy elolvadt a cukor, nehogy ropogós legyen a krémben.
Az áztatott, leszűrt kesudiót a megcukrozott kókuszkrémmel a gépek teljesítményétől függően a lehető legsimábbra turmixoljuk össze.
7. A kókuszkaramell elkészítése:
A hozzávalókat - a kókuszzsír kivételével - keverjük össze, lassú tűzön, időnként megkeverve 45 percig kell főzni, legalább a feléig el kell forralni.
A főzés után, még melegen vagy langyosan kell hozzákeverni a kókuszzsírt. A sűrítmény a hűtőben még továbbsűrűsödik
8. A torta összeállításához javasoljuk, hogy a krém felületét is locsoljátok meg a karamellel.
9. Díszítsétek a tortát az elveitekhez illeszkedő, a diétátokba belepasszoló növényi habokkal.
Egyféle növényi hab elkészítését nézzétek meg az alábbi videón:

https://www.gretchensveganbakery.com/aquaflaxa-swiss-meringue-buttercream/

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A kókuszkaramelles, kókuszkrémes mandulatorta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  TORTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                         TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA