Leírás
Királybúza tészta, orsó 350g
A királybúzából készült orsó száraztészta összetevői: natúr királybúzaliszt-KBL 120, bio alakor ősbúzakorpa, szűrt víz. Magas fehérjetartalommal rendelkezik: 16,5g / 100g.
Javasolt főzési idő: 9-10 perc.
A királybúzáról bővebben

A királybúza magyar nemesítésű búzafaj, az étkezési búza és a tönkölybúza fajhibridje. Ez a legnagyobb szemű, tömegű és sűrűségű búzafaj. A királybúzaliszt fehérjetartalma magas, aminosav-összetétele kedvező, így különösen jó az emberi szervezet számára. Fehérjetartalma a közönséges búzánál 25-50%-kal nagyobb. A királybúzában található karotinnak köszönhetően a színe sárgás.
A királybúzaliszt speciális őrlési technikával készül. Az őrlési eljárás előtt a búzaszem külső rétegét eltávolítják, így a különböző környezeti szennyeződések nem kerülnek bele a lisztbe. A különleges eljárásnak köszönhetően pedig nemcsak a szénhidrátban gazdag búzaszem belsejét, hanem a vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag csíra és korpa apróbb részeit is tartalmazza.
Mivel a többi búzafajtához hasonlóan a királybúza is tartalmaz glutént, ezért a gluténérzékenyek nem fogyaszthatják.
100 gramm királybúza orsó tészta tápértéke:
Energia KJ-ban: 1483
Energia Kcal-ban: 350
Zsír: 1,2g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3g
Szénhidrát: 67g
- amelyből cukrok: 4,8g
Fehérje: 16,5g
Só: 0,00g
Származási hely: Magyarország
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba

TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 21116
Vélemények
2022. 03. 10.
-
Igazán jófajta tészta, ráadásul magyar