Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kínai ötfűszerrel grillezett nyári körte recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán desszert.

A piacon most kezdték árulni a nyári körtéket, apró termetűek, kemény húsúak, nagyon ízletesek. Éppen jók a grillezéshez. Az alábbi receptet persze másféle körtékből, akár télen is el lehet készíteni, de ez most éppen kapóra jött.

A pácoláshoz és a grillezéshez kínai öt fűszer keveréket használtunk, illata betöltötte az egész konyhát, a nyitott ablakon át kiáramló illat még a szomszédok érdeklődését is felkeltette. Elkérték a receptet.

Ebéd után, desszertként ettük, a maradékát másnap a fekete rizspudingunk díszítője és ízesítőjeként is felhasználtuk. Nagyon finom volt így is, úgy is.

Elkészítése könnyű, még a kezdő háziasszonyok is nyugodtan próbálkozhatnak vele.

Hozzávalók

néhány apróbb szemű nyári körte / bármilyen körte
7dl víz / annyi víz, amennyi a körtéket éppen csak ellepi
1 evőkanál kínai ötfűszer keverék / több – kevesebb
2-3 evőkanál barna cukor / kókuszcukor / több - kevesebb
1/2 citrom leve
1 csipet
mentalevelek a díszítéshez


Elkészítés

1. Készítsük el a körték főzővizét. Csavarjuk bele a citromot, keverjük el benne a cukrot és az evőkanálnyi kínai ötfűszert. Csipet sóval ízesítsük tovább.
2. Hámozzuk le vékonyan a körték héját. A megpucolt körtéket tegyük a még hideg, fűszeres vízbe.
3. Főzzük fel a körtéket, de csak a forrásig melegedjenek együtt a vízzel, forrás után hamar vegyük ki őket a vízből, semmiképpen nem kell, hogy megpuhuljanak.
4. A körtéket emeljük ki a fűszeres léből. A fűszeres lét tegyük át egy szélesszájú edénybe/serpenyőbe, hogy gyorsabban párologjon és főzzük el, egészen addig, amíg sűrű, melaszszerű szirup állaga lesz.
5. Ebben a sűrű melaszban forgassuk meg többször is a körtéket, amíg a sütő grillezője bemelegszik. (Lásd a képet.)  A körtéket akár meg is szurkálhatjuk kissé, hogy még több szirupot tudjanak felvenni.
6. Rakjuk őket sütőedénybe, ecseteljük át őket többször és grillezzük néhány percig. A grillezés közben is át-át ecsetelhetjük őket.
A maradék sziruppal meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat!



 

A Kínai ötfűszerrel grillezett nyári körte recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:         

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés