Leírás
Tamari - gluténmentes szójaszósz
A Tamari egy gluténmentes szójaszósz, mely finom ízt kölcsönöz ételeinknek. A Tamari a normál szójaszószhoz képest "vastagabb", sötétebb és az íze enyhébb. A különbséget az okozza, hogy a Tamari szósz nem tartalmaz búzát.
Mivel a Tamari egy tiszta szójaszósz, többféle tápanyagot is tartalmaz: szénhidrátokat, enzimeket, vasat. 12 esszenciális aminosav található benne, mindezek mellett ecetsavat is tartalmaz.
A Tamari szójaszósznak az előállítási folyamata más, a hagyományos szójaszószé. Ezt nem erjesztik hordókban, hanem a Miso gyártásának a mellékterméke. A készítési eljárás Japánhoz köthető.
Az egyik legrégebbi, szójaszószt gyártó vállalat a Kikkoman, a Kikkoman-féle szószokat 1704-ben egy Mogi Szaheidzsi nevű szójaszószfőző mester kezdte el készíteni.
A Tamari szósz felhasználása
Mindenhol, ahol másfajta szójaszószt is használnánk. Az íze teljes, zamatos, finom ízvilágot varázsol.
A Tamari szósz összetevői
víz, szójabab, étkezési só, alkoholból erjesztett ecet.
100 gramm tamari szósz tápértéke
Energia KJ-ban: 240
Energia Kcal-ban: 57
Zsír: 0g
- amelyből telített zsírsav: 0g
Szénhidrát: 2g
- amelyből cukor: 0g
Fehérje: 10g
Só: 16,4g
Származás: Hollandia
Receptek Tamari szójaszósszal
Növényi sajttal készült banánvirág
Shirataki tészta gombás jackfruittal vagy jackfruit curryvel
Hamis halkrém banánvirágból és algából, fekete zsömlével
Egyszerű tofuétel bacon ízű szószban sütve
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt
Feketebab-gombócok
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20512