Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kesudió "baconos" bundában recept


Erre a rágcsálnivalóra mondják azt: „ha életedben ettél finomat, akkor ez az”.
Az egyébként is finom kesudiót beburkoljuk egy nagyon finom bundába, megsütjük és fantasztikus vendégváró nassolnivalót készítünk belőle.


Nagyon finom ropogtatnivaló egy izgalmas meccs, film alatt is. Vigyázzunk vele, egyszerűen nem lehet abbahagyni az evését.


Hozzávalók


1 bögre kesudió


A páchoz


1 evőkanál barna cukor (az eritritol ez esetben nem jó), lehet azonban juharszirup vagy méz

1 evőkanál sötét szójaszósz

1 evőkanál balzsamecet

1 kávéskanál mustár

1 kávéskanál fokhagymapor vagy 2 gerezd fokhagyma (a fokhagymapor ez esetben jobb)

1 csapott kávéskanál őrölt kömény

1 csipetnyi őrölt koriander

1 csipetnyi őrölt szerecsendió

1 kávéskanál őrölt, piros paprika

1 kávéskanál csilipaprika

1 mokkáskanál gyömbérpor

1 mokkáskanál őrölt bors

A pác még finomabb lesz, ha van füstölt, őrölt piros paprikánk vagy füstarománk (1 evőkanálnyi kell).

A fűszerek variálhatók, mással is helyettesíthetők, de nagyvonalakban jó, ha betartjuk a receptet.




Elkészítése

1. Keverjük össze egy tálban a páclé hozzávalóit.

2. Zúdítsuk bele a kesudiót, és sokszor, alaposan keverjük össze, hogy a pác javarésze ráragadjon a diókra.

3. Béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral. Ez nagyon fontos, mert egyébként csak nehezen tudjuk majd elmosni a tepsit.

4. Terítsük szét a tepsi alján a bepácolt magokat.

5. Alacsony fokozaton 10-12 percig süssük, inkább szárítsuk. Figyeljünk, mert eleinte nem történik semmi, de miután a diók átmelegednek, a pác hamar rásül a diókra. Ne égessük meg.

6. Vegyük ki a tepsit a sütőből és hagyjuk a tepsiben kihűlni a magokat. Percről-percre szárazabbak lesznek, végül már zörgős hangot adnak a dióink.


Akkor jó, ha kívül kemény, száraz a bevonat, a kesudiók viszont belül megőrzik roppanós állagukat.


Jó étvágyat!



A kesudió "baconos" bundában recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés