Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Képviselőfánk rizslisztből recept


Hát komolyan, alig akarjuk elhinni, hogy pusztán rizsliszt felhasználásával ilyen pillekönnyű, lazaszerkezetű, hólyagos fánkokat sütöttünk. Kísérletnek szántuk és nagyon bejött.

Megosztjuk veletek, mert érdemes elkészíteni, nem fogtok csalódni. Vegetáriánus, mindenevő étrendbe is beilleszthető. A rizsliszt gluténmentes, természetesen a komolyan gluténérzékenyek mindig olvassák el a csomagoláson feltüntetett információkat.

A recept elkészítésének költségei: 750 - 800 Ft.
(A hozzávalókat nem patikapontossággal adtuk meg, ezért a költségek hozzávetőlegesek.)


Hozzávalók 16 darab fánkhoz

A tésztához:

fél bögre (10 dkg) rizsliszt
1  púpozott evőkanál kókuszzsír (5dkg)
1 fél bögre víz
2 tojás
2 evőkanálnyi kókuszcukor / más a Bulkshopban kapható cukorféleség



Elkészítés:

A vizet a cukorral és a kókuszzsírral forraljuk fel.
A forró vízhez adjuk hozzá a lisztet és keverjük addig, amíg a tészta összeáll.
Egyenként, lendületes kavarással keverjük bele a tojásokat.
A  tésztát pihentessük 1-1.5 órát
Kanállal és nedves kézzel formáljunk nagyvonalúan golyókat a tésztából. Kicsit amőbaszerűek lesznek.
Legalább 30 percig süssük 180 fokos, légkeveréses sütőben vagy gázsütőben középmeleg hőmérsékleten.
A fánkok gyönyörűen megnőnek és felfújódnak a sütőben. Legyünk nagyon türelmesek, inkább egy kicsit süssük túl a fánkokat, mert a kevésbé sült fánkok a sütőből kivéve összeesnek.
A kihűlt fánkokat skalpoljuk meg.

Bulkpraktika:

Mi van, ha a fánkocskáink összeesnek? Hát semmi. Ugyanúgy skalpoljuk meg őket és egy mokkáskanál segítségével emeljük ki a közepüket, hogy helyet csináljunk a tölteléknek.

Hozzávalók a krémhez:

1 bögre kókusztej / más növényi tej
A kókusztej elkészítését lásd: https://www.bulkshop.hu/receptek/kokusztej-recept
1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő / más keményítő
1 mokkáskanál vaníliakivonat / vaníliaaroma / vaníliás cukor
2 szem kardamom
1 kávéskanál őrölt citromhéj
1 fél mokkáskanál kurkuma a krém színezéséhez (elhagyható)
1 tojás sárgája

Elkészítés: A hozzávalókból főzzünk pudingot a saját gyakorlatunknak és szokásainknak megfelelően.
A még forró pudinghoz keverjük hozzá egy tojás sárgáját.
A pudingot hűtsük ki.

Hozzávalók a habhoz:

1/2 doboz jól lehűtött kókuszkrém  (mi Cocomas-t használtunk)
1 evőkanál őrölt eritritol
1 habfixáló (el is hagyható)

Elkészítés:

A kókuszkrémet verjük fel gépi habverővel félig. Adjuk hozzá az őrölt eritritolt, keverjük keveset és adjunk hozzá egy habfixálót is. Keverjük tovább, amíg látványos kemény habot kapunk.
A képen látható módon töltsük meg a fánkokat.

Hozzávetőleges költségek részletesen:

fél bögre (10 dkg rizsliszt)  46 Ft
1 púpozott evőkanál kókuszzsir (5dkg) 65 Ft
1 fél bögre víz
2 tojás kb. 40 Ft/db 80 Ft
2 evőkanálnyi kókuszcukor / más a Bulkshopban kapható cukorféleség 3 dkg 55 Ft
1 bögre kókusztej 50 Ft
1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő 25 Ft
fűszerek kb. 100 Ft
1 tojás sárgája 40 Ft
1/2 doboz jól lehűtött kókuszkrém (mi Cocomas-t használtunk) 180 Ft
1 evőkanál őrölt eritritol 3 dkg 50 Ft
1 habfixáló (el is hagyható) kb. 60 Ft

Jó étvágyat!



A Képviselőfánk rizslisztből recept
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés