x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kenyérpuding recept

   
Gluténmentesen is elkészíthető, vegán főétel. 
A kenyérpuding nagy előnye, hogy hétköznapokon maradékokból is elkészíthető. Ilyenkor ünnepek táján ünneplőbe öltöztethető, a hozzávalók megválogatásával ünnepi étellé magasztosítható, nagyon finom étel.

Ez az ünnepnapokon, gyertyafényes vacsorákon mindenkit megörvendeztető étel, amelyért nem győzzük a dicséreteket bezsebelni, az ünnepek múltával a maradékok felhasználásának és eltüntetésének az egyik legjobb módja.

Mi saját készítésű, gluténmentes kenyerünket* sütöttük meg hozzá, de egyszerű, bolti kenyér is megteszi. Kalácsalapon sem utolsó. Vegán, gluténmentes változatban éppúgy elkészíthető, mint hagyományos összetevőkből. Csak győzzünk belőle eleget készíteni. Salátával, könnyű körettel, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

Pompás résztvevője lesz a karácsonyi ünnepi asztalnak.

Hozzávalók

1 zöldséges gluténmentes kenyér*
elkészítését lásd:
https://www.bulkshop.hu/receptek/zoldseges-kenyer-gabonaliszt-nelkul-recept
0.5 kg gomba
1 kaliforniai vagy 2 kápia (piros színű) paprika apróbbra vágva / 1 nagyobb sárga répa durvára reszelve
1 kis csomag bébispenót levél (10 dkg) / mirelit spenót
1 kisebb lilahagyma apróra vágva
1 közepes vörös hagyma apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma aprózva
1 nagy evőkanál világos misó (ha van)
1-2 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál szárított paradicsompor / sűrített paradicsom
1 kávéskanál csiliszósz (el is maradhat)
fűszerek: bors, kömény, koriander, amit szeretünk, mindenből egy kevés
4-5 evőkanál étolaj
, ha szükséges
1/2 csomag natúr tofu, annak, aki szereti és használ szóját



Elkészítés

1. A kenyeret szeleteljük fel és sütőben kissé pirítsuk meg.
2. Áztassuk be a kenyeret olajos, szójaszószos vízbe, ha megázott kissé csavarjuk ki belőle a vizet és tegyük félre.
3. Készítsük el a gombaragut: A hagymákat 2-3 evőkanál olajon pirítsuk meg, fűszerezzük, tegyük bele a misót, szójaszósz. paradicsomot és tegyük hozzá a felszeletelt gombát, éppen csak süssük, forgassuk át, amíg összeesik, hiszen a sütőben még tovább fog sülni. 1-2 percre tegyük hozzá a felkockázott paprikát is.
4. A gombaragu felét turmixoljuk meg.
5. A gomba nem turmixolt feléhez most adjuk hozzá a tofut, ha használunk.
6. A turmixolt részt tegyük hozzá a beáztatott, levétől kifacsart kenyérhez és alaposan forgassuk, keverjük össze.
7. Az így megízesített kenyér felét simítsuk, lapogassuk egy jól kiolajozott sütőedény aljába, mi kuglófformát használtunk.
A kenyéralapra rétegezzük rá a nyers spenótleveleket, arra tegyünk a gombaragut. Egyengessük el és fedjük be a maradék kenyérrel.
8. 180 fokos sütőben 35 percig sütöttük. A tetejét egy papírlappal befedtük, hogy ne égjen meg.
9. Kissé kihűtöttük úgy fordítottuk ki a formából
Nagyon finom lett!

Jó étvágyat!





A kenyérpuding recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés