Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Kelkáposztás, kendermagos kölessel töltött kaliforniai paprika recept


Egy nagyon mutatós, látványosan tálalható, egészséges, tápanyagokban gazdag kölesétel elkészítését írjuk le mostani receptünkben. Mi vegetáriánus formában készítettük, de leírjuk a vegán ételként való megvalósíthatóságát is.

Hozzávalók

1 bögre köles vagy 3 bögre előre főzött is.

1 kis fej kelkáposzta- a mienk 1/2 kilogrammos volt
2 evőkanálnyi étolaj, bármelyik a Bulkshopban kaphatók közül vagy 1 evőkanál kókuszzsír
1 tojás a vegetáriánus változathoz
1 evőkanál kukoricakeményítő a vegán változathoz
1 púpozott evőkanál ételízesítő
1 kávéskanál (ízlés szerint több is)
1 kávéskanál őrölt kömény lehet
1 fél mokkáskanál bors
1 mokkáskanál fokhagyma és 1 mokkáskanál hagymapor
1 nagyobb csipet szárított medvehagymalevél (meg is őrölhetjük)
2 evőkanál reszelt, füstölt sajt (el is hagyható) Vegánoknak egy kávéskanál élesztőpor és egy kávéskanál folyékony füst (el is hagyható)
2 evőkanál hántolt kendermag
3 nagy vagy 4 kisebb kaliforniai paprika



Elkészítés

1. Ha nincs előrefőzött kölesünk, akkor 1 bögre kölest háromszoros mennyiségű vízben főzzünk meg 15-20 perc alatt. Ennyi idő alatt elfővi a levét. Húzzuk félre a tűzhelyről, fedjük be. Állás alatt a köles még dagad.
2. Míg a köles áll, készítsük el a kelkáposztát.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk és a választott zsiradékon kevergetve pároljuk 1-2 percig.
3. A kendermag kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót.
4. Tovább kevergetjük egészen addig, amíg a kelkáposzta kicsit pirulni kezd. Akkor jó, ha már intenzíven érződik az illata, összeesik és kicsit lesül.
5. Keverjük össze a kihűlt kölest és a megsütött kelkáposztát. Adjuk hozzá a kendermagot is.
6. Üssünk bele egy tojást, ha vegán módon étkezünk egy evőkanál kukoricakeményítőt.
7. Ha használunk, most keverjük bele a reszelt sajtot vagy az élesztőport.
8. Keverjük össze alaposan.
9. Töltsük a tölteléket a kicsumázott paprikák belsejébe.
10. Keskeny tepsibe állítva süssük 180 fokon, légkeveréssel 50 percig. Vagy gáztűzhelyen mérsékelt lángon. A paprikák akkor jók, ha egy villával könnyedén meg/átszúrhatók.
11. A kettévágott sült paprikákat rizibizivel vagy salátával tálalhatjuk.

Jó étvágyat!



A kelkáposztás, kendermagos kölessel töltött kaliforniai paprika recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.