Leírás
Az aszalt körte kedvező tulajdonságai

A körte több fontos vitamint is tartalmaz: A, B1, B2, B6, C-vitamin
Az ásványi anyagok közül megtalálható benne a kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, jód, réz, mangán.
A körte egyike azon gyümölcsöknek, amelyek a legtöbb jó hatással bíró összetevőket tartalmazzák.
A körte fogyasztása segíthet megelőzni a reumát, az ízületi gyulladást, a vérszegénységet, a szív és érrendszeri problémákat.
A körtében lévő pektin támogatja az emésztést, jó hatással van a belek működésére, támogatja a szervezet méregtelenítését is, csökkenti a különböző zsírok felszívódását, így a vér koleszterinszintjét is kedvezően befolyásolhatja.
A körtében az átlagosnál nagyobb mennyiségű boron található, ami a csontok és az izmok állapotára jótékonyan hat.
Vértisztító és idegerősítő is.
Nagyon jó húgyhajtó tulajdonsággal is bír.
Kitűnő sóoldó és savtalanító hatással is rendelkezik.
Összetevők
aszalt körte, cukor, kén-dioxid
Felhasználási ötletek
Tehetjük süteménybe, desszertbe, gyümölcskenyérbe, müzlibe, joghurtba.
100 gramm kandírozott körte tápértéke:
Energia KJ-ban: 1169Energia Kcal-ban: 276
Zsír: 0,6g
- amelyből telített zsírsav: 0g
Szénhidrát: 62g
- amelyből cukor: 62g
Fehérje: 1,9g
Só: 0g
tedd a kosárba most és nézelődj tovább

TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Pinterest táblánkon további aszalványokat találsz ide kattintva»»»
Cikkszám: 21088