Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Kalács házi mogyorós krémmel recept

   
Vegetáriánus, vegán módon is elkészíthető reggeli vagy uzsonna. 
Ez a töltött kalács pontosan akkorra való, amikor nem érünk rá sütni, de mégis megörvendeztetnénk a családot és magunkat valami finomsággal.

Egy bögre meleg, növényi tejből készült kakaóval, vagy a kávénkhoz fogyasztva maga a gyönyörűség. Nem lehet ugyan fogyni tőle, de lélekben épülni igen.

Íze, könnyű és rövid idő alatti elkészíthetősége okán szeretni fogjátok. Mi is megettük egy ültő helyünkben.

Mi most boltban vásárolt kalácsot használtunk hozzá, de elkészíthető a receptjeink között megtalálható vegán kaláccsal is, aminek a linkjét ebben a posztban megtaláljátok..

Hozzávalók egy kisebb kalácshoz

1 kis bolti kalács vagy saját készítésű vegán kalács: Sós perec és foszlós kalács recept

A töltelékhez.

2 evőkanál mogyoróvaj (kapható boltjainkban)
1 púpos evőkanál kakaópor
1 nagy marék durvábbra darabolt mogyoró vagy kesudió / más mag vagy dióféle
2 evőkanál datolyamelasz / kevés vízben oldott eritritol / más cukor / cukorpótló (ha szeretitek az édes ízeket)
fél tábla olvasztott étcsokoládé (kapható boltjainkban)
0.5 deciliter növényi tej
kókuszkaramell* a tálaláshoz (el is maradhat)



Elkészítés

1. A kalácsot a képeken látható módon vágjuk fel.
2. A töltelék hozzávalóit melegítsük és olvasszuk össze.
3. A durvára tört mag vagy diófélét keverjük bele az olvasztott krémbe.
4. Töltsük meg a töltelékkel a kalácsot.
5. Az egyes töltelékrétegeket locsoljuk meg kókuszkaramellel.
6. Tálaljuk.

Megjegyzés: * a kókuszkaramell elkészítését lásd:
Kókuszkaramelles kókuszkrémes mandulatorta recept


Kókuszkaramellből célszerű nagyobb mennyiséget készíteni, egyrészt mert sokáig eláll, másrészt sütemények és krémek dekoratív, nagyon finom kiegészítője.

Jó étvágyat!





A kalács házi mogyorós krémmel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.